Fudbal

Direktno.rs

05. 04. 2024. 14:54 0

Greška karijere Gvardiole je momak o kojem priča svet

Kol Palmer napustio je Mančester siti na početku ove sezone. Karijeru je nastavio u Čelsiju i to nakon što mu Pep Gvardiola nije dao pravu priliku među Građanima.

A Palmer je definitivno priča sezone u Premijerligi. Ovaj 21-godišnjak igra fenomenalno u dresu plavaca, a sinoć je s tri gola srušio Junajted na "Stamford Bridžu". Pokazao je mladi ofanzivac da i te kako zna da igra lopte i da je Katalonac napravio ozbiljnu grešku kada ga je pustio iz Sitija. Nedavno je priznao da je on krivac što Palmer ne nosi dres Građana ove sezone.

- Želeo je više minuta u odnosu na prošlu sezonu i to apsolutno razumem. Da je imao minutažu poput Fila Fodena i sad bi bio ovde. Nisam ga koristio i moja je odgovornost što je otišao.

Na pitanje novinara zašto Palmer nije igrao previše, Gvardiola je imao jasan odgovor.

- Zašto? Zbog Bernarda, Mareza, Fodena. U tom trenutku sam njih birao ispred njega. Želeli smo da ostane ali za mladog igrača je sasvim normalno da želi da igra. Nije želeo da sedi na klupi, shvatili smo njegove potrebe, dobili smo sjajnu ponudu i srećan sam zbog njega. Znali smo da je kvalitetan i napredak koji pokazuje ove sezone je ogroman. Ne radi se samo o golovima i asistencijama već o čistom kvalitetu. Pamtiće se on u budućnosti - poruka je Pepa Gvardiole.

Palmer prošao kompletnu omladinsku školu Sitija

Kol Palmer prošao je kompletnu omladinsku školu Mančester sitija, a u prvi tim je prekomandovan u sezoni 2021/2022. Međutim, iako se radi o vrhunskom talentu, Pep Guardiola to nije prepoznao. Koristio ga je u svega 41 utakmici u kojima je mladi fudbaler postigao šest pogodaka uz dve asistencije.

Nije želeo da više čeka i odlučio se na odlazak. Zatražio je to javno od kluba, a Gvardiola kao da je jedva dočekao i brzo je za gotovo 40 miliona evra završio u Čelsiju. Katalonski stručnjak kao da je jedva čekao da ga proda. Nije prepoznao kakvog igrača ima unutar tima jer mnogo je lakše potrošiti 100-ak miliona na proverena imena.

Palmer je ove sezone bez ikakve dileme najbolji fudbaler Plavaca. Odigrao je 46 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od 19 golova i 12 asistencija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati