Fudbal

[ Izvor: Sport klub/Branko Spasojević ]

03. 04. 2024. 10:50 1

Stara pravila, novi igrači: Pad Miloša Milanovića

Do ne tako davno jedan od najboljih i najperspektivniji srpski sudija, Miloš Milanović, nestaje polako u kovitlacu domaćih problema. Bez želje da se izdvije iznad aktuelnog trenutka.

(Ne)sporan penal u Ivanjici, o kojem se danima razglabalo u fudbalskim krugovima, potvrdio je trend konstatnog pada forme FIFA arbitra iz Ćuprije.

Milanović s početka prolećnog dela sezone niže propuste i slabe (pr)ocene – „pao“ je u Surdulici, na meču Radnik – Partizan, nije se proslavio ni kao VAR sudija u duelu Novi Pazar – Crvena zvezda, sličan propust u tandemu sa Danilom Nikolićem napravio je i kraj Moravice.

Malo li je za svega osam kola...

Očekivalo se mnogo više od Milanovića, čak i da u „vrućoj“ sezoni bude jedan od osigurača regularnosti na superligaškim terenima. Imao je pre tri godine sve pred sobom – maksimalnu podršku sudijske organizacije, odličan zalet i konstantan napredak, sigurnost, stav i čak iza sebe idejni projekat nastavljača međunarodnog puta Milorada Mažića i Srđana Jovanovića…

Sve te resurse brzo je bacio u Moravu!

Debitovao je u jesen 2022. u Ligi konferencije, prethodno sa najvišim ocenama vodio i finalni meč Kupa Srbije, između Crvene zvezde i Partizana. U aktuelnoj sezoni učinak mnogo skromniji, svega dva meča u kvalifikacijama za najmlađe evropsko klupsko takmičenje i „nedivdljivi“ dueli u Ligi šampiona mladih.

Nije lako danas sudijama i to niko ne spori. Principi sile i poslušnosti saterali su u ćošak i onu malu grupu opstalih poštenjačina u zlom vremenu. Zakoni džungle i nepoštovanja osnovnih pravila, izvrgavanje ruglu VAR sistema i odluke kakvih je bilo samo u nedoba strahovlade Slaviše Kokeze, uzdrmali su ozbiljno regularnost superligaškog takmičenja.

Opstaju samo „najprilagodljiviji“ novim pravilima! Ostali, baš kao i u vreme bivšeg predsednika, u tabloidima optuživanog za teška krivična dela, igraju unapred dodeljenu ulogu statista. Bez obzira na reputaciju, „činove“ i zvanja u evropskim okvirima…

Zato je i priča Miloša Milanovića duplo bolnija. Možda i najbolja slika degeneracije današnjeg aktuelnog fudbalskog trenutka i surovog zakona, jačine ustava iz onog doba Slaviše Kokeze „ili si sa nama, ili te nema“…

Vratili su se pravila stara, samo su uloge dodeljene novim igračima!

A, šta ostaje fudbalskoj Srbiji koga za to briga...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati