Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

22. 03. 2024. 08:44 0

Bivša zvezda Reala silovao devojku, sledi robija

Robinjo, bivši fudbaler Real Madrida, Milana i Mančester sitija, uhapšen je i poslat u zatvor gde će morati da provede devet godina zbog silovanja devojke 2017. godine.

On je uhapšen u Santosu nakon što su sudije donele odluku da će devetogodišnju kaznu odležati u otadžbini. Tu odluku doneo je Viši sud Brazila, čije su sudije glasale 9-2 za potvrdu osude. Bivši fudbaler Real Madrida, Mančester sitija i Milana ima pravo žalbe Vrhovnom sudu u Brazilu.

Brazil ne izručuje svoje državljane, što je navelo Italiju da traži da 40-godišnji Robinjo odsluži kaznu u domovini. Njegov advokat Žoze Eduardo Alkmin rekao je na početku saslušanja da Robinjo želi novo suđenje u Brazilu na osnovu nacionalnog suvereniteta.

Prvi sudija koji je glasao Fransisko Falkao rekao je da bi Robinjo trebalo da služi kaznu u Brazilu. On je dodao da bivši fudbaler ne sme da prođe nekažnjeno i da bi odnosi Italije i Brazila mogli da postanu zategnuti ako Robinjo ne odsluži kaznu.

- Ne postoji prepreka da se potvrdi izvršenje njegove kazne. To je potvrdio i sud u Milanu, koji je nadležan u ovom slučaju. Osuda je pravosnažna. Optuženom nije suđeno u odsustvu u Italiji, imao je zastupnika - naveo je Falkao.

Robinjo živi u Santosu, izvan Sao Paola. On je predao svoj pasoš brazilskim vlastima prošlog marta. Robinjo i dalje negira optužbe i tvrdi da su seksualni odnosi sa ženom u baru u Milanu bili sporazumni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati