Fudbal

18. 03. 2024. 10:14 1

Kako je Šerif "Nedaje" počeo da daje?

Navijači Crvene zvezde "digli su ruke" od Šerifa Endijaea posle silnih promašaja u jesesnjoj polusezoni. Skupo plaćeni napadač okarakterisan je kao jedan od najvećih promašaja nakon što se ispromašivao u Bernu protiv Jang bojsa i bio možda i najveći krivac što su crveno-beli prerano završili evropsku avanturu.

Brojke golgetera iz Senegala bile su baš "tanke". Šerif je postigao ukupno četiri gola prošle jeseni, od toga polovinu u Kupu Srbije, jedan na "večitom derbiju" i još jedan u Ligi šampiona. Premalo za 4.000.000 evra plaćenog napadača.

Zbog toga su navijači Šerifu Endiajeu promenili prezime u "Nedaje", a u jednom momentu činilo se da je najbolja opcija za sve rastanak.

Ipak, na klupu crveno-belih se vratio Vladan Milojević, Šerif je nestao sa društvenih mreža, dobio maksimalnu podršku novog trenera i sve se promenilo.

Od starta priprema Milojević je držao snažnog napadača u startnoj postavi, uprkos tome što je klub izdvojio 2.000.000 evra za supertalentovanog Uroša Sremčevića bilo je jasno ko je prvi napadač i ko će imati apsolutnu podršku novog šefa struke.

Endiaje je brzo vratio Milojeviću golovima. Prvo u Novom Pazaru, a onda i na "Marakani" u duelu sa Čukaričkim, kada je iznudio i jedanaesterac.

- Osećam se mnogo bolje, zaista sam pun samopouzdanja. Prija mi rad sa trenerom Milojevićem i mislim da moje najbolje partije tek dolaze. Trebalo mi je samo malo vremena da se adaptiram u potpunosti, a moram da ponovim da je veliku ulogu u tome imao trener Milojević. Posle ovih zimskih priprema se osećam spremnije nego ikad. Zaista sam gladan golova - izjavio je Endiaje.

Usledili su novi golovi 28-godišnjaka iz Dakara, najpre ponovo u "večitom derbiju", a onda još dva u duelu sa kragujevačkim Radničkim, ukupno pet ove polusezone, za pogodak više nego cele prethodne.

Ipak, prostora za napredak ima. Još uvek Šerif puno promašuje, posebno je to bio slučaj protiv Partizana kada je mogao da se proslavi da je bio samo malo smireniji u završnici.

Sa golovima dolazi i samopuzdanje, a onda i mirnoća. Na putu je Šerif da rutinski pogađa mreže rivala, onda bi reči bivšeg trenera Baraka Bahara imale smisla i fizički besprekorni Endiaje postao "monster", kako ga je Izraelac opisao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati