Fudbal

Direktno.rs

15. 03. 2024. 21:52 16

Partizan dominira, a selektor zove 13 igrača Zvezde! (FOTO)

Selektor kadetske (U-17) reprezentacije Srbije Jovan Damjanović objavio je spisak igrača za predstojeće utakmice u Gruziji u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na njemu se nalaze čak 13 igrača Crvene zvezde, kao i jedan igrač Grafičara, koji je Zvezdina filijala. Dakle čak 14 igrača Zvezde je na spisku Jovana Damjanovića, odnosno više od pola reprezentacije, iz Partizana i Čukaričkog dolaze četiri igrača, dok je Mladost iz Lučana za kadetsku reprezentaciju dala jednog igrača.

Stavićemo na stranu to što se skoro nigde na svetu ne dešava da jedan klub da više od polovine reprezentativaca i fokusiraćemo se na logiku, a ona nije na strani Jovana Damjanović, odnosno ne poklapa se sa njegovim spiskom.

Naime, kadetski tim Crvene zvezde nalazi se na drugoj poziciji kadetske lige Srbije na tabeli sa 46 bodova i skorom od 15 pobeda, dva poraza i jednim nerešenim rezultatom. Prvi na tabeli je Partizan sa dva boda više i bez poraza. I pored toga što je na tabeli iznad Zvezde, Damjanović ne vidi kvalitet u igračima Partizana, koji su očigledno, superiorni.

Da dominiraju ligom govori podatak da nemaju poraz, dok Crvena zvezda ima jedan i to upravo od Partizana. Podsetimo, u sklopu 10. kola kadetske lige Srbije, 14. oktobra, Partizan je savladao Crvenu zvezdu sa 2:1.

Dakle, da sumiramo, kadeti Partizana su bolji od kadeta Crvene zvezde, ali opet nisu dovoljno dobri za Damjanovića i FSS, koji više veruju drugim igračima.

Kako posle ovakve šokantne odluke selektora Damjanovića očekivati da mladići pronađu motivaciju da igraju fudbal u Srbiji? Imaš talenat, imaš rezultat, ali nemaš poziv za reprezentaciju. Dovoljno si dobar da dominiraš ligom, ali nisi dobar za Damjanovića.

Gde je tu logika?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati