Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

10. 03. 2024. 18:52 0

Siti preživeo pakao Enfilda

Fudbaleri Liverpula odigrali su na domaćem terenu nerešeno 1:1 sa ekipom Mančester sitija u okviru 28. kola engleske Premijer lige.

"Redsi" su posle dosta bolje igre u drugom poluvremenu uspeli da izbegnu poraz, a mogli su i do trijumfa uzevši u obzir broj šansi koji je domaćin propustio. Sa druge strane, Siti je imao i prečku i stativu, ali čini se da je domaćin osvojio slađi bod jer je zadržao prednost u odnosu na šampiona Engleske.

Liverpul je nešto bolje ušao u meč i zapravo prvi i pogodio posle sjajne timske akcije i gola Luisa Dijaza, ali se Nunjez prethodno našao u ofsajdi, pa je gol opravdano poništen.

Surova kazna usledila je u 23. minutu kada je Siti "prodao foru" domaćima iz kornera - De Brujne je loptu uputio ka prvoj stativi, Ake je zagradio Makalistera nakon čega je Džon Stouns uspeo da savlada Kalahera.

Uzvratio je Liverpul nakon toga pokušajima Soboslaija i Dijaza, dok je na drugoj strani solidnu priliku imao Haland kada je šutirao pravo u golmana Liverpula.

Drugo poluvreme započelo je na najbolji mogući način po domaćina.

Prekršaj Edersona nad Nunjezom posle lošeg dodavanja Akea sudija Oliver je bez dileme okarakterisao kao jedanaesterac, a siguran sa bele tačke bio je Kevin Mekalister u 50. minutu.

Nedugo zatim, Gvardiola je morao da zameni Edersona zbog povrede, pa je na gol Sitija stao Ortega, dok je na drugoj strani u igru ušao Robertson što je značajno poboljšalo igru "Redsa".

Takođe, zamenjen je i De Brujne koji nije krio razočaranje ovakvom odlukom, te je privukao pažnju kraćom raspravom sa trenerom Sitija.

Veliku priliku propustio je Dijaz kada je izašao sam pred Ortegu, ali je gađao pored gola, da bi se posle toga Ortega istakao odbranom udarca Nunjeza nakon prodora Robertsona.

Uzvratio je Foden na drugoj strani pogodivši glavom prečku, a onda je Dokuov udarac završio na stativi gola koji je čuvao Keleher.

Usledio je slab šut Salaha iz veoma izgledne situacije, nakon toga i sporni detalj posle duela Egipćanina sa Akeom, kao i Dokua sa Mekalisterom u kaznenom prostoru gostijiu, ali rezultat se do kraja meča nije menjao, pa je Liverpul i pored bolje igre osvojio slađi bod protiv šampiona Engleske.

Liverpul je trenutno drugi na tabeli sa 64 boda, koliko i prvoplasirani Arsenal, dok je Mančester siti na trećoj poziciji sa 63 boda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati