Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

04. 03. 2024. 20:18 3

Debitantu pištaljka u večitom derbiju?

Derbi pištaljka smeši se debitantu - Kragujevčanin Pavle Ilić najbliži je promociji u glavnog sudiju 172. prvenstvenog susreta Crvene zvezde i Partizana.

Sve su glasnije najave da bi nedavno promovisani internacionalac mogao da se u subotu nađe na centru stadiona "Rajko Mitić".

Kragujevčanin "gazi" najbolju sezonu u karijeri. Sudio je do sada 11 utakmica, deset u šampionatu, praktično svaku drugu, i posle odmora u 23. kolu izvesno je da će u predstojećem imati radni dan. Da li baš u subotu veče - konačnu odluku doneće Dejan Santrač, predsednik Sudijske komisije FSS.

Unutar najodgovornije komisije srpske kuće fudbala, proteklih dana, formirano je mišljenje da pištaljka u večitom derbiju bude poverena debitantu. Kao kandidat pominje se i Stanko Ostraćanin iz Kraljeva, međutim Ilić ima blagu prednost.

Ponajviše zbog činjenice da nosi FIFA grb, potom i zbog odlične sezone iza sebe… U tom slučaju, zastavice će nositi, takođe, tandem pomoćnih arbitara sa zapada Srbije.

Ostali internacionalci imaju male šanse da se nađu na centru najvećeg srpskog stadiona.

Crvena zvezda ne želi najboljeg - Srđana Jovanovića.

Posle greške na Banovom brdu, u meču Čukarički - Železničar, na hlađenju se nalazi Novak Simović.

Sličan je i status Miloša Milanovića, svojevremeno domaćeg sudije u naletu, danas miljama udaljenog od najveće utakmice srpskog fudbala.

Novopečeni internacionalac, Danilo Nikolić, takođe, ima minimalne šanse da vodi 172. derbi priču. Uostalom, u prošlom kolu sudio je u Humskoj, utakmicu Partizan - Železničar, prethodno duel Novog Pazara i Crvene zvezde.

Najveće iznenađenje može da bude izostanak Nenada Minakovića. Novosađanin je uspešno izneo prethodni duel Partizana i Zvezde u Humskoj (2:1), odličan niz nastavio je i proletos. Poslednja učestala angažovanja, ipak, najavljuju da će propustiti predstojeću utakmicu.

Ostaje na kraju, doduše promilima merena, šansa da Dejan Santrač, ipak, pronađe sasvim iznenađujuće rešenje. Za neupućene u domaće prilike, takvo bi moglo da bude i sada već izvesno delegiranje Pavla Ilića. Zato - nikad ne reci nikad…

Prvi pik za sudiju večitog derbija, u aktuelnoj sezoni, sudio je pet puta Crvenoj zvezdi i Partizanu. Šampion je pobedio niški Radnički (1:0) i Spartak (4:1), lider nadigrao IMT (3:2) i Subotičane (3:0), a izgubio od TSC-a (0:4).

Konačan odgovor očekuje se najkasnije do srede…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati