Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

04. 03. 2024. 15:19 0

Milojević ostao bez jednog igrača za večiti derbi

Pred nama je 172. večiti derbi, koji će biti nikad interesantniji zbog važnosti koju rezultat nosi. Partizan je u prednosti od jednog boda i ishod ovog susreta mogao bi da odredi dalji tok šampionske trke.

Zvezda ima imperativ pobede, ukoliko želi da se vrati na prvo mesto i da u kasnije u plej-ofu ima prednost domaćeg terena.

Ali, trener Vladan Milojević našao se u neočekivanom problemu pred najvažniji meč srpskog fudbala, jer je na meču protiv TSC-a u Bačkoj Topoli morao prinudno da izvrši tri izmene i da iz igre izvede dvojac standardnih štopera, Aleksandra Dragovića i Uroša Spajića, a takođe i "bonus igrača" Vladimira Lučića.

Telegraf je proverio na Marakani kakvo je trenutno stanje povređenih igrača, a situacija neće preterano obradovati trenera Vladana Milojevića.

Ono što je gotovo izvesno, Vladimir Lučić je doživeo ozbiljniju povredu kolena i on sigurno neće biti na raspolaganju za večiti derbi, a verovatno ga čeka i višenedeljna pauza. Detaljniji pregledi magnetnom rezonancom će dati konačan odgovor koliko je ozbiljna povreda u pitanju, ali prema prvim informacijama - situacija nije dobra.

Aleksandar Dragović i Uroš Spajić su doživeli lakše povrede, ali su svakako van stroja i, kako se ističe, Zvezda čini sve da ih ubrzanom rehabilitacijom vrati u konkurenciju za derbi.

Biće to prava trka s vremenom i odluka će biti doneta maltene u poslednji čas. Pitanje je i da li će Vladan Milojević, ukoliko se Dragović i Spajić oporave ili pod injekcijama smognu snage da odigraju derbi, uopšte i želeti da rizikuje sa rovitim igračima, jer je poznat kao neko ko nije preterano voleo da od starta kreće sa igračima koji vuku povredu i nisu u punom trenažnom procesu pre meča.

Izostanak Dragovića bio bi nesumnjivo najteži udarac, jer je i kapiten i lider ekipe, a i poslednjih godina je derbije igrao sjajno i bio uvek među najboljim igračima Zvezde u tim duelima sa Partizanom.

Večiti derbi na programu je u subotu od 17 časova, a nema sumnje Zvezdu čeka prava trka s vremenom da oporavi svoje standardne štopere.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati