Fudbal

Direktno.rs

03. 03. 2024. 22:56 0

Vlahović promašivao, Napoli dobio Juve

Juventus gubi dah za vodećim Interom. Torinski crno-beli poraženi su u derbiju 27. kola od Napolija sa 2:1 na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Napolitanci nakon ove pobede hvataju priključak u borbi za Evropu, dok Juve sad zaostaje čak 12 bodova za vodećim Interom iz Milana.

U prvih pola sata nije bilo previše uzbuđenja pred golovima dva tima (Vlahović pokušao udarcem glavom u desetom minutu), ali je viđena veliki borba za svaku loptu. Hviča Kvarachelija je pravio velike probleme igračima u crno-belim dresovima. Trojica gostujućih igrača dobili su žute kartone u tom periodu, dvojica zbog faulova baš nad fudbalerom iz Gruzije. Među njima je bio i Dušan Vlahović.

Prva prava prilika viđena je u 34. minutu, a glavni akter bio je upravo srpski reprezentativac. Izašao je Vlahović ispred Mereta i mada nije bio u lakoj poziciji, uspeo je iskosa sa leve strane da prebaci golmana Napolija, ali nije imao sreće, lopta je pogodila - stativu.

I u periodu kada je Juve delovao opasnije, gol je postigao domaći tim. I to upravo Kvarachelija. Defanzivac gostiju Bremer odbio je jednu nabačenu loptu, ali samo do igrača Napolija, koji je šutirao iz prve, lopta je zakačila Kambijasa i taman toliko promenila pravac da je prevarila golmana Šćesnog i završila u mrežu - 1:0!

Juventus je izjednačio u 81. minutu u trenucima kada je delovao pomalo bezopasno. Bila je to majstorija Federika Kjeze. Odigrao je dupli pas sa debitantom, dojučerašnjim fudbalerom Sautemptona Karlosom Alkarazom i pogodio nebranjeni deo mreže - 1:1.

Međutim, samo pet minuta kasnije sudija Mauricio Marijani pokazao je na penal nakon što je dobio poziv iz VAR sobe, jer je 18-godišnji Nonge Boende nesmotreno nagazio Viktora Osimena.

Upravo je Osimen izveo najstrožu kaznu, golman Vojčeh Šćesni ga je pročitao, ali na njegovu žalost na odbijenu loptu natrečao je Đakomo Raspadori i raspalio je iz sve snage u mrežu za 2:1!

Rugani je imao veliku priliku da u drugom minutu sudijske nadoknade izjednači, ali je prebacio loptu preko gola! Rezultat se više nije menjao, Napoli je ostvario veliku pobedu, a ekipi Masimilijana Alegrija ostavio brige.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati