Fudbal

Direktno.rs

03. 03. 2024. 18:34 0

Foden poništio majstoriju Rašforda: Siti okrenuo Junajted

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Mančester junajted na "Etihadu" sa 3:1 (0:1) u derbiju 27. kola Premijer lige.

Favorit uoči utakmice je bio jasan. Iz više razloga, a tome svakako mora da se pridoda i zdravstvena situacija u dva tima koja je neuporedivo bolja po ekipu Pepa Gvardiole. Domaći teren, ulog u borbi za titulu... Sve je bilo na strani Sitija.

Kao i sam početak, kada su "građani" momentalno nametnuli svoj stil igre, sa posedom, kontrolom i pretnjama koje su mučile odbranu Junajteda. Međutim, kada se verovalo da je samo pitanje momenta kada će se mreža Andrea Onane zatresli, navijači domaćih su bili ti koji su se uhvatili za glave. Mada, i oni koji bodre Junajted, pa i oni neutralci, verovatno su uradili isto jer pogodak koji je postigao Markus Rašford u osmom minutu morao je da izazove takvu reakciju.

Bio je to precizan i dug pas Andrea Onane za Bruna Fernandeša koji je iskoristio razređenost odbrane Sitija, ostavio je loptu za Rašforda, a ovaj je u punom trku poslao projektil pod prečku Edersonovog gola za prednost "đavola".

Nije to uticalo da se promeni odnos snaga na terenu jer je Siti potpuno kontrolisao sva dešavanja. Kevin de Brujne je pleo mrežu, Rodri, Foden i Bernardo su ugrožavali Onanu, ali Kamerunac je bio odličan među stativama Junajteda. Za to vreme, Junajted se bazirao na kontranapade, međutim u dva navrata koja su bila pogodna da se kreira opasnost po rivala, Markus Rašford je pravio velike greške.

Do kraja prvog poluvremena videli smo i neverovatan promašaj Erlinga Halanda sa dva-tri metra. Potpuno prazna mreža, nešto što Norvežanin obično pretvara u pogotke, ali sada se njegovo ime našlo u izboru za najveći promašaj u sezoni. Trebalo bi istaći i to da sama lopta nije bila laka, niti pozicija njegovog tela, ali morao je da bira onda drugo oruđe umesto desne noge.

Slika se nije menjala ni na startu drugog poluvremena. Junajted je igrao u niskom bloku trudeći se da ne komplikuje previše i da eventualno pripreti u kontrama. Siti je uspeo da izjednači majstorskim golom Fila Fodena u 56. minutu. Sjajno je povukao sa desnog krila ka sredini, namestio se na levu nogu i punim delom stopala pocepao mrežu.

O tome koliko je Junajted imao kadrovskih problema govori i činjenica da je Erik ten Hag nedugo zatim morao da menja povređenog Džonija Evansa, a na njegovo mesto ušao je Vili Kambvala, momak koji je odigrao tek dva premijerligaška meča u karijeri.

Upravo je preko njegove strane u 80. minutu i došao pogodak koji je rešio meč. Izašao je Kambvala nešto više, ostavio prazan prostor iza leđa koji niko nije pokrio, što je iskoristio Alvarez da se ubaci i asistira Filu Fodenu za njegov drugi gol na meču i status apsolutnog heroja Mančestera ovog popodneva.

Baš ništa nije ukazivalo na to da bi Junajted mogao da se vrati u ovaj duel, a sve je zapečatio Erling Haland koji se iskupio u prvom minutu nadoknade golom posle greške Nordina Amrabata.

Naredne sedmice na programu je možda i najveći meč u ovoj sezoni u Engleskoj. Liverpul će dočekati Mančester siti sa bodom prednosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati