Fudbal

Direktno.rs

29. 02. 2024. 15:42 0

Pogba: Nisam se dopingovao, žaliću se

Fudbaler Juventusa Pol Pogba sankcionisan je zbog pozitivnog doping testa suspenzijom u trajanju od četiri godine.

U septembru je objavljeno da je Pogba bio pozitivan na testosteron posle utakmice prvog kola italijanskog šampionata Juventus - Udineze, 20. avgusta. Vezista nije igrao u toj utakmici, a "dijagnoza" spornog uzorka je potvrđena posle dodatnih testiranja.

Antidoping tužioci u Italiji zatražili su zato maksimalnu četvorogodišnju suspenziju za Pogbu. Francuz je odlučio da se ne nagodi sa Antidoping agencijom Italije, zbog čega je taj predmet završio na sudu.

Četvorogodišnje suspenzije su standardne prema pravilima Svetske antidoping agencije. One mogu da budu umanjene u slučajevima u kojima sportista može da dokaže da je doping bio nenameran, ako je pozitivan test bio kontaminiran ili ako pruže značajnu pomoć istražiteljima.

- Danas sam obavešten da je italijanska Antidoping agencija donela odluku, a ja verujem da je ona pogrešna. Tužan sam, šokiran i slomljen jer mi je sve što sam gradio tokom karijere oduzeto. Sve ćete saznati kada zakonske norme budu ispunjene i budem u prilici da o svemu govorim - rekao je 30-godišnjak i dodao:

- Nikada nisam svesno ili namerno uzimao bilo koje suplemente koji se kose sa antidoping pravilima. Kao profesionalni sportista nikada ne bih svoje nastupe poboljšao na taj način. To bi bilo nepoštovanje i varanje mojih kolega i navijača svakog tima za koji sam igrao. Zato ću se žaliti Sudu za sportsku arbitražu.

Pogba je tokom karijere, osim za Juventus, igrao još i za Mančester junajted. Ovaj 30-godišnjak je zabeležio i 91 nastup za reprezentaciju Francuske, a sa "trikolorima" je postao i prvak sveta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati