Fudbal

Direktno.rs

25. 02. 2024. 07:00 2

Ni Bajern ni Liverpul: Alonso sanja jedan klub

Kao trener Leverkuzena Ćabi Alonso se probio na listu želja velikih klubova. Ali hoće li Bajern i Liverpul uspeti da ga dovedu? Čini se da bivši španski reprezentativac ima jasnu viziju u budućnosti i da sanja o klupi jednog drugog velikana.

Tržište trenera ovog leta će doživeti velike promene. Jirgen Klop napušta Liverpul, a Tomas Tuhel Bajern. S obzirom na izvanredan posao koji Ćabi Alonso obavlja u Bajer Leverkuzenu, ne čudi da je on na vrhu liste u svojim bivšim klubovima.

Međutim, potpuno je nejasno želi li svetski prvak iz 2010. godine sada da se odluči na ovaj korak. Jer, postoji i treći klub koji igra veliku ulogu u Alonsovim razmišljanjima.

Real Madrid smatra se apsolutnom destinacijom iz snova za odličnog španskog trenera. Ipak, Real je produžio ugovor sa Karlom Anćelotijem, koji radi sjajan posao sa Madriđanima i ima ugovor do 2026. godine. Nakon završetka ere Italijana, na "Santijago Bernabeuu" žele Alonsa.

Postavlja se pitanje hoće li Alonso ostati u Leverkuzenu, tamo nastaviti da radi još godinu-dve, dodatno sazri i da čeka dok se pozicija ne oslobodi u Realu.

Postoji i opcija da Alonso već na leto odluči da napravi dodatni korak u trenerskoj karijeri i da prihvati izazov koji nude Liverpul i Bajern. U svakom slučaju, Leverkuzen je Alonsu odobrio izlaznu klauzulu za bivše klubove. Postoje žestoke rasprave o izrazu "izlazna klauzula", ali u suštini Alonso ima sigurnost da će moći da promeni klub krajem maja za iznos u rasponu od 15 do 20 miliona evra.

Kako je Sport Bild pisao prošle godine, Alonso je uključio klauzulu u slučaju da njegova tri bivša kluba Bajern, Liverpul ili Real pokucaju na vrata. Sada i Bajern i Liverpul spremno čekaju da ga angažuju. S druge strane, Alonsova želja je da vodi Real Madrid, ali očito bi u tom slučaju morao da sačeka neko vreme.

To pogoduje Leverkuzenu, jer bi u tom slučaju Alonso ostao najmanje još jednu sezonu u Nemačkoj vodeći Bajer.

U međuvremenu, Ćabi Alonso želi da završi posao sa "farmaceutima": Njegov tim je na plus osam u odnosu na Bajern i sve bliže prvoj tituli u Nemačkoj, a njegov tim je jedan od favorita za osvajanje Lige Evrope.

O dominaciji Alonsovog Leverkuzena najbolje govori podatak da u ovoj sezoni još uvek nema poraz.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati