Fudbal

Direktno.rs

18. 02. 2024. 19:43 0

Hojlund mašina za golove, Junajted preživeo Luton

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Luton na "Kenivort roudu" sa 1:2 (1:2) u 25. kolu Premijer lige.

Umeo je Luton unutar svojih malenih tribina da saplete poneke rivale i nije ni Mančester junajted bio daleko od toga.

A, sve je tako savršeno počelo po goste kada je Rasmus Hojlund nastavio fenomenalnu golgetersku seriju. Postigao je pogotke u prvom i sedmom minutu, čime je postavio pojedine rekorde. Naime, postao je najmlađi strelac na šest vezanih utakmica u Premijer ligi, a zatim i najmlađi strelac najbržeg gola na gostovanjima u istoriji Junajteda.

Posle silnih kritika, Danac je eksplodirao u 2024. godini. Međutim, Luton je uspeo da se vrati preko Karltona Morisa i 1:2 je bilo već u 14. minutu.

Neverovatno je da je taj rezultat ostao do kraja duela pošto smo videli čak 42 kombinovana udarca! Sam Junajted je imao barem tri stopostotne prilike. Dve je imao Bruno Fernandeš, u jednoj ga je nestvarno prozreo Lokonga, a jednu izuzetnu priliku nije iskoristio Alehandro Garnačo, kada je izašao sam na Kaminskog koji je bio smiren u toj situaciji i uz pomoć saigrača otklonio veliku opasnost.

Luton je lako dolazio u situacije da centrira, ali nisu domaći u kontinuitetu uspevali da bace na muke golmana Junajteda Andrea Onanu. Tek u četvrtom minutu nadoknade, Ros Barkli pogodio je prečku udarcem glavom. Tim udarcem je i iščezla poslednja šansa da novalija u elitnom društvu može do iznenađenja.

Mančester junajted je ovom pobedom ostao u trci za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Jer, "crveni đavoli" su sada šesti sa 44 boda, te imaju pet manje od Aston Vile, koja je trenutno četvrtoplasirana. Luton je, sa druge strane, na 17. mestu (tik iznad zone ispadanja) sa 20 bodova, te ima samo jedan više od Evertona koji je u ovom trenutku ugrožen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati