Fudbal

[ Izvor: Sportski žurnal ]

16. 02. 2024. 09:02 0

Pavlović: Očekivanja su manja, želimo u osminu finala EP

Srpski reprezentativac Strahinja Pavlović dao je intervju za "Sportski žurnal" u kom se dotakao nadolazećih obaveza sa reprezentacijom.

"Orlove" čeka Evropsko prvenstvo na kom će biti u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, pa potom A divizija Lige nacija u kojoj će se nadmetati sa Španijom, Danskom i Švajcarskom.

- Ne pamtim kad je raspored utakmica delovalo zanimljiviji nego u 2024. EURO je sam po sebi ogroman izazov, pogotovo što nismo učestvovali od 2000. Želimo da napravimo korak više u odnosu na prethodne završne turnire i prođemo u osminu finala. U Ligi nacija želimo da igramo u četvrtfinalu, a biće zanimljivo jer treće mesto donosi borbu za opstanak u A diviziji. Shvatićemo ozbiljno sve utakmice, a prvo smo, naravno, usmereni na kontinentalni šampionat - kaže Pavlović.

Ostala su još četiri meseca do prvog susreta na EURO sa Engleskom u Gelzenkirhenu. Srbija će imati veći period priprema nego pred Katar.

- Naravno da je bolje kad je period do velikog takmičenja duži. Uoči Svetskog prvenstva 2022. bila je nezgodna situacija, jer smo iz prvenstva došli na okupljanje i odmah otputovali u Bahrein, pa u Katar. Ligaška sezona biće završena ranije, malo ćemo se odmoriti i onda imati dve nedelje za treninge i kontrolne utakmice. Važno je da svi budemo zdravi. Pred Mundijal povređeni nisu ni imali vremena da se oporave -ističe defanzivac Salcburga.

U javnosti sada, za razliku od perioda pred Mundijal u Kataru, nema euforije.

- Kvalifikacije su bile teške. Mnogi su očekivali da lakše obezbedimo plasman u Nemačku. Zbog toga su očekivanja od nas manja, mada kako se EURO bude približavao počeće i euforija. Cilj nam je da prođemo grupu, imamo šanse, videćemo -rekao je Pavlović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati