Fudbal

Direktno.rs

16. 02. 2024. 07:35 0

PSŽ neće plakati za Mbapeom: Dovodi dve ZVEZDE

Pari Sen Žermen mesecima već se sprema za "život posle Kilijana Mbapea" i plan otprilike glasi ovako - Mohamed Salah (31) i Bernardo Silva (29).

Dvojica levonogih virtouza nalaze se na listi prioriteta najmoćnijeg francuskog kluba, čiji je predsednik Naser Al-Kelaifi (navodno tek u četvrtak) zvanično obavešten da Mbape (25) neće produžiti ugovor, odnosno da će najbolji igrač kluba (i šire) na leto promeniti sredinu.

"L'Ekip" piše da su u Parizu već potegli sve moguće veze, kontakte i logistiku kako bi do prvog dana prelaznog roka u julu već imali dogovorene transfere dvojice asova engleske Premijer lige i ključnih igrača Liverpula i Mančester sitija.

Izbor je pao na Egipćanina Mohameda Salaha, o čijem se odlasku već neko vreme spekuliše u evropskoj fudbalskoj javnosti, a sve je postalo samo glasnije nakon odluke Jirgena Klopa da na leto napusti "Enfild" i to dve godine pre isteka nedavno produženog ugovora.

U Parizu su svesni da neće samo saudijska kraljevska porodica biti zainteresovana za Salahove usluge, ali veruju da jedan od najboljih igrača u slavnoj istoriji Liverpula nije glavom "završio" sa evropskim fudbalom i da bi, ipak, pre igrao Ligu šampiona nego Pro ligu.

O Bernardovom odlasku sa "Etihada" govorilo se prošlog leta kada ga je samouvereni predsednik Barselone Đoan Laporta isticao kao primarno pojačanje, međutim on je tada ostao u grupi ključnih igrača za sistem Pepa Gvardiole i planove Mančester sitija.

Biće zanimljivo videti i kako bi tekli pregovori između Pari sen Žermena, koji je u vlasništvu katarske kraljevske porodice i Sitija, iza kojeg stoje bliskoistočni "rivali" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jer Portugalac ima ugovor koji ističe tek 2026. i ne spada u grupu igrača koji "ulaze u poslednju sezonu ugovora".

Drugim rečima, Siti nije prinuđen da bira između "prodati ga sada ili ispratiti kao slobodnog igrača dogodine".

Baš to je situacija između Salaha i Liverpula, čija saradnja ističe u junu 2025. tako da je, iz ovog ugla, prelazak "egipatskog kralja" u Pariz izvesnija varijanta od dolaska Silve.

Međutim, ako nas je PSŽ nešto naučio u prethodnoj deceniji, to je da će dobiti ono što želi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati