Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

15. 02. 2024. 20:59 0

Roma slavi Lukakua

Fudbaleri Fejnorda i Rome odigrali su nerešeno u prvoj utakmici plej-ofa Lige Evrope 1:1.

Fejenord i Roma su u prethodne dve sezone stvorili veliko rivalstvo. Pretprošle godine su odmerili snage u finalu premijernog izdanja Lige konferencija, a prošle godine su igrali dvomeč u četvrtfinalu Lige Evrope. Roma je bila uspešnija u oba navrata.

Sada su se spojili u prvoj rundi nokaut faze Lige Evrope, a Roma je opet zadovoljnija dočekala kraj susreta, jer će se sve u ovom duelu rešavati u Rimu za sedam dana. Fejenord ima za čim da žali, u zaustavnom vremenu se tresla stativa gola koji je branio srpski golman Mile Svilar.

Prvo poluvreme donelo je dinamičan fudbal, nekoliko ozbiljnih pokušaja na obe strane, prečku Paredesa, a tim iz Roterdama je obradovao svoje navijače u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, kada je stigao do vođstva. Hartman je centrirao sa leve strane, defanzivci Rome su zaspali i ostali Igora Paišaa samog na šest metara od gola, pa se Brazilac samo poklonio i glavom zatresao mrežu našeg Mileta Svilara, za 1:0.

Ekipa Danijelea de Rosija je u drugo poluvreme ušla rešena da što pre izjednači rezultat i uspela je u tome u 67. minutu. Spinacola je uputio centaršut sa levog boka, a Lukaku je reagovao u svom stilu i podsetio na najbolje dane svoje karijere. Hancko je u duelu imao bolju poziciju od njega, ali Belgijanac ga je "oduvao"i ramenom smestio loptu u mrežu, za 1:1.

Pored ove odigra su još tri utakmice plej-ofa za plasman u osminu finala UEFA Lige Evrope, a postignuti su sledeći rezultati: Galatasaraj - Sparta Prag 3:2, Šahtjor - Marsej 2:2 i Jang Bojs - Sporting 1:3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati