Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

12. 02. 2024. 17:36 2

Klub Ace Bulića nameštao - oduzeti mu bodovi

Još jedna ljaga bačena je na srpski fudbal. Novobeogradski Radnički, čiji je vlasnik kontroverzni biznismen Aca Bulić, kažnjen je zbog nameštanja utakmice na gostovanju Tekstilcu iz Odžaka, na kom su poraženi 5:0.

Ovu odluku iz Disciplinske i Etičke komisije FSS su obelodanili u saopštenju, koje je preneo Sport klub.

- Na sednici Disciplinske i Etičke komisije FSS, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane UEFA nadležnih organa za integritet protiv FK Radnički iz Beograda, da je svojim činjenjem ugrozio i povredio integritet fudbalske utakmice 20. kola Prve lige Srbije FK Tekstilac - FK Radnički, odigrane 11. decembra prosle godine u Odžacima, doneta je odluka kojom se kažnjava FK Radnički iz Beograda oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja kazne i novčanom kaznom u iznosu od četiri miliona dinara - navodi se u saopšenju i dodaje se:

- FSS i na ovaj način dokazuje nultu toleranciju na pojave ugrožavanja i povreda integriteta fudbalskih utakmica i duboku posvećenost očuvanju integriteta i digniteta fudbalskih takmičenja.

Radnički je pre izricanja ove kazne bio na 13. mestu, ali će posle oduzimanja šest bodova pasti na deobu poslednje pozicije, sa ekipom RFK Novi Sad, sada sa čak deset bodova manje od prve ekipe iznad crte, Metalca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati