Fudbal

Direktno.rs

11. 02. 2024. 19:39 0

Rezervista u finišu doneo pobedu Junajtedu

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Aston Vilu u Birmingemu sa 2:1, u utakmici 24. kola Premijer lige. Junak je bio rezervista Skot Mektominej, koji je zatresao mrežu domaćina u 86. minutu, samo 13 nakon ulaska u igru.

Junajted je posle ove pobede na šestoj poziciji sa 41 bodom, te ima pet manje od petoplasirane Aston Vile, koja je ušla u loš period i imaće veliki problem da ostvari želju i plasira se u Ligu šampiona.

Menadžer Vile Unaj Emeri je po 100. put kao trener vodio jedan meč u Premijer ligi i jubilej mu nije bio srećan.

U prvom poluvremenu smo gledali atomski fudbal, mogle su obe ekipe da postignu po nekoliko golova, ali se mreža zatresla samo jednom, i to ona od domaćeg tima.

Junajted je u 17. minutu imao korner sa desne strane, centrirao je Bruno Fernandeš, Megvajer je u skoku nadvisio rivale i glavom spustio loptu u peterac, a tamo je Hojlund izbegao ofsajd zamku, ostao sam i udarcem sa četiri metra rutinski matirao golmana Emilijana Martineza za 0:1.

Drugo poluvreme krenulo je silovitim napadima Aston Vile, ređale su se šanse ispred gola Onane, Bejli se obrukao u jednoj sjajnoj situaciji, a zasluženo izjednačenje je stiglo u 67. minutu.

Bejli je izveo korner sa desne strane, da bi lopta nakon velike gužve u kaznenom prostoru došla do Lenglea, koji je imao zicer iz peterca, ali je mu je Onana nestvarno odbranio šut. Lopta se od golmana Junajteda vratila do Bejlija, on je želeo da šutira, to je loše uradio, ali se njegov slab udarac izrodio u sjajnu asistenciju. Daglas Luiz je bio na pravom mestu, pokupio je loptu i sa četiri metra i zatresao mrežu za 1:1.

Nakon ovog pogotka je delovalo da će domaćin preokrenuti rezultat.

Mogao je Daglas Luiz da se proslavi, imao je kolosalnu priliku u 77. minutu, ali je iz idealne pozicije tukao pravo u Onanu.

Kasnije je i Dijabi upropastio jedan obećavajući napad, a surova kazna je stigla u 86. minutu. Dalo je centrirao sa desnog boka, a Mektominej je glavom sa sedam metara zakucao loptu iza leđa nemoćnog Martineza, za 1:2.

Izvrsni Škot je na teren ušao 13 minuta ranije i po ko zna koji put ove sezone doneo velike bodove "crvenim đavolima".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati