Fudbal

M. Z.

11. 02. 2024. 19:12 0

Malo i Tadićev gol: Fener uzeo samo bod

Fudbaleri Fenerbahčea propustili su šansu da se izjednače na prvom mestu turske Superlige sa Galatasarajem, pošto su u 25. kolu kod kuće odigrali nerešeno sa Alanjom - 2:2. Giggantu iz Istanbula na kraju nije pomogao ni gol Dušana Tadića sa penala.

Fenerbahče je imao imperativ pobede na ovom meču kako bi se izjednačio sa velikim rivalom na prvom mestu, međutim u tome nije uspeo. A kako je krenuo meč, već tada je moglo da se nasluti da paklen posao čeka žuto-plave.

Jer, već u 12. minutu je Fener primio gol, i to kada je Lojd Augusto pogodio posle odbitka za 0:1. Probao je domaćin da se vrati do poluvremena, dobru šansu je u 24. minutu imao Čengiz Under, no golman mu je odbranio.

Do kraja poluvremena Fenerbahče nije uspeo da izjednači, ali se to promenilo već početkom drugog dela. Augusto je neoprezno reagovao u 47. minutu, skrivio je penal, koji je realizovao Dušan Tadić. Kapiten "orlova" je postavio loptu, snažno je šutirao i pogodio pod prečku.

A onda, u 59. minutu je došlo do kompletnog preokreta. Odlično je tada ispratio akciju Edin Džeko, skočio je posle centaršuta Muldura i pogodio za 2:1.

Delovalo je u tim momentima da će domaćin do pobede, ali nije tako mislio Augusto, koji je u 63. minutu postigao drugi gol na meču i, ispostavilo se kasnije, postavio konačnih 2:2.

Fener posle ovog remija zauzima drugo mesto sa 64 boda (dva manje od lidera Galatatsaraja), dok je Alanja na 14. poziciji sa 28 bodova.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati