Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

08. 02. 2024. 20:03 0

Partizan prodao ofanzivca za 300.000 evra

Iako mu je nedavno propao transfer u Konjaspor, Kvinsiju Menigu definitivno je suđena Turska. Dan pre završetka prelaznog roka, krilni napadač Partizana dogovorio je uslove sa Sivasom, a ovog četvrtka su to učinili i crno-beli koji će od transfera inkasirati 300.000 evra, ali i 15 odsto od dalje prodaje igrača.

Tako je okončana saga Meniga u ziumskom prelaznom roku, koja je slutila na rastanak još od incidenta sa Igorom Duljajem u Subotici, kada je bilo jasno da će putevi kluba i holandskog igrača razići.

Menig ove zime nije ni prošao pripreme, jer je, kao i ljudi u Humskoj, bio uveren da karijeru nastavlja u Turskoj, odnosno Konji. No, transfer se izjalovio u poslednjem trenutku, te se fudbaler vratio u tim iščekujući novu priliku.

Ona se otvorila u minulih nekoliko dana, počeli su pregovori sa Sivasom, koji su uspešno okončani, na zadovoljstvo sve tri strane. Jer, Partizan je u međuvremenu angažovao Jung-Džun Goha, koga je platio 1.200.000 evra, što je i Holanđaninu bio znak da mu se bliži kraj mandata u Beogradu, tim pre što mu je i ugovor isticao narednog leta.

A prethodne dve pune sezone i treću koju je trenutno započeo, Kvinsi Menig je za Partizan odigrao 99 utakmica u svim takmičenjima, postigao 22 gola i upisao 22 asistencije. Statistički solidno, igrački - diskutabilno, jer utisak je da je Holanđanin ostao nedorečen.

Najbolje igre je pružao u mandatu Aleksandra Stanojevića, kada je i angažovan za 700.000 evra, posebno u prvoj polusezoni, kada je imao odličnu statistiku spram broja mečeva. Ali je i tada bilo jasno da se radi o fudbaleru koji nema konstantnost, koga prate velike oscilacije i glas da je igrač za "male utakmice", koje je umeo da reši potezom, dok se sa jačim rivalima po pravilu nije video na terenu.

Uz navedeno, Meniga je od početka pratila taktička nedisciplina (koju je istina Stanojević uspevao da kontroliše svojim metodama rada), isključivo napadačka orjentisanost sa potpunim defanzivnim nemarom, što u modernom fudbalu može da prođe samo u ligama poput naše, gde timovi protiv Partizana mahom napadaju, često bez tranzicije...

Ono što je za Partizan takođe jako bitno, odlazak Meniga je značajno rasteretio budžet za plate, jer mu zarada u poslednjoj godini ugovora nije bila nimalo zanemarljiva...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati