Fudbal

Direktno.rs

25. 01. 2024. 00:31 0

Kraj za Barsu u Kupu: Bilbao u polufinalu!

Atletik Bilbao je ponovo bio koban po Barselonu u Kupu kralja, a opet je heroj bio Injaki Vilijams, koji je postigao odlučujući pogodak u produžecima i tako je doneo veliku pobedu u četvrfinalu - 4:2.

Verovali ili ne, Injaki Vilijams je u utorak uveče doputovao iz Obale Slonovače posle eliminacije sa Ganom u Kupu afričkih nacija, a samo dan kasnije je ušao u igru i izrastao u heroja.

Neverovatno, ali Bilbao je poveo već posle 36 sekundi, što nije prvi put ove sezone da Barsa tako rano primi gol.

Tek što je krenuo sa centra Bilbao, usledio je centaršut sa leve strane, potom karambol u šesnaestercu, a na odbitak je naleteo Guruzeta i pogodio za 1:0.

Ipak, Barselona je uspela da se vrati u meč, iako je rival imao još nekoliko opasnih napada.

Novi veliki problem za Barsu desio se u 23. minutu kada se Alehandro Balde uhvatio za zadnju ložu i odmah je morao da napusti teren, a zamenio ga je mladi Fort, s obzirom na to da se Kanselo tek oporavio od povrede.

Tri minuta kasnije Barsa je imala sreće, u želji da ispuca loptu, Berčiče je napucao Levandovskog od kog se lopta odbila u gol za 1:1.

Već u 32. minutu, Barsa je preokrenula, Lamin Jamal je izveo sjajnu solo akciju, u stilu Lea Mesija, uneo je loptu sa desnog boka i potom sa 20 metara gađao uz stativu za 1:2.

I početak drugog poluvremena pripao je domaćima, jer je Bilbao opet kaznio Barsinu uspavanost. U 49. minutu Niko Vilijams je centrirao sa leve strane, a Sanset nadskočio loše postavljenog De Jonga za 2:2.

Bilbao je tada bio u naletu, imao je nekoliko opasnih napada, a najbolji je završio Niko Vilijams udarcem tik pored stative.

Drugo poluvreme ipak je obeležio Lamin Jamal koji je propustio dve stopostotne šanse. U 65. minutu izašao je sam na golmana posle kontre i pasa Levandovskog, bocnuo je pored stative.

Pet minuta pre kraja ukrao je loptu Paredesu i opet izašao sam pred gol, obišao golmana, svi su videli siguran gol, ali je promašio prazan gol.

Posle 90 minuta nije bilo pobednika, pa se otišlo u produžetke. U prvom nije bilo prilike sve do 105. minuta, a onda je Injaki Vilijams najpre pogodio stativu, potom mu se lopta odbila u noge i drugi put je precizan za 3:2.

Bilbao je u drugom produžetku sačuvao prednost, tačnije u poslednjim trenucima Niko Vilijams je potvrdio pobedu za konačnih 4:2.

Bilbao se tako plasirao se u polufinale, gde su još Real Sosijedad i Majorka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati