Fudbal

[ Izvor: sportklub.rs ]

23. 01. 2024. 20:55 1

FSS bez komentara: Klubovi predlažu sudije

Nije novost, jeste problem – Veće za rešavanje sporova Fudbalskog saveza Srbije ponovo je u blokadi. Ostavke predsednika i trojice sudija sa liste klubova paralisali su vrhovnu domaću instancu i otvorili novi pravni vakuum potencijalno nesagledivih posledica.

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" najavio je i konkretne korake, usmerene ka FIFA, UEFA i FIFPRO. Zvanične reakcije nema na Terazijama 35. Logično!

- Veće za rešavanje sporova nezavisno je telo, Fudbalski savez Srbije ima ulogu servisa, bez uticaja na rad istog - saopšteno je Sport klubu u sedištu srpske kuće fudbala.

Ključne adrese, sudeći prema poslovniku suda, trebalo bi da budu klubovi, interesno integrisani kroz Zajednicu Super i Prve lige, i sindikalno udruženje fudbalera. Obe grupe predlažu po četvoro sudija, konačan izbor, više formalna konstatacija predloga, ostaje na Izvršnom odboru FSS.

Posle povlačenja sudija, izabranih od predstavnika klubova, potom i prigovora Mirka Poledice, predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", očekivano je da se čuje i stav superligaša i prvoligaša. Uz ključno pitanje - kada se očekuje imenovanje novih sudija Veća za rešavanje sporova?

- Poslali smo prošle nedelje klupskim kancelarijama cirkularnu molbu da do kraja meseca dostave nove predloge. IO Zajednice izjasniće se potom o ponuđenim rešenjima i proslediti konačan predlog ka Fudbalskom savezu Srbije. Očekujemo da se ovo pitanje što pre reši u interesu fudbala - odgovor je Darka Ramovša, generalnog sekretara Zajednice klubova Super i Prve lige.

Veće za rešavanje sporova FSS, podsetimo, posle presednika Miloša Stanića, napustili su Uroš Zeković, Nenad Ćurković i Vesna Stanković Kovačević.

Na listi su ostale sudije, izabrane po predlogu sindikata - Boris Miletić, Filip Blagojević, Ksenija Damjanović i nedavno imenovani Slobodan Pajović.

Sud je do avgusta, takođe, bio blokiran. Iako imenovan na mandat do 2026. godine, predsednik Miloš Stanić povukao se posle svega četiri meseca. O razlozima povlačenja, Sport klub je pisao još s početka januara.

Kasnije su ozvaničene još tri ostavke, dovoljne da Veće za rešavanje sporova uđe u još jednu, veštački stvorenu, krizu

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati