Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

15. 01. 2024. 18:42 2

Raspad u sudu FSS: Nižu se ostavke

Sud Fudbalskog saveza Srbije, precizno Veće za rešavanje sporova, nalazi se u blokadi. Ostavke su podneli arbitri, izabrani na predlog klubova i praktično paralisali rad vrhovne sudske instance u sistemu srpskog fudbala.

Slučaj mladog golmana Crvene zvezde Jovana Miladinovića dobro je uzdrmao temelje Veća za rešavanje sporova FSS.

Ostavke su podneli predsednik Miloš Stanić i sudija Uroš Zeković, a kako Sport klub saznaje njihovim putem krenuli su Nenad Ćurković i Vesna Stanković Kovačević. Posle svega četiri meseca rada, iako sa mandatom oročenim do 2026, prvi čovek suda Miloš Stanić rešio je da se povuče još pre novogodišnjih praznika. Brzo je ostavku ozvaničio i Uroš Zeković, godinama prisutan na raznim pozicijama u FSS.

Praktično, posle povlačenja Nenada Ćurkovića i gospođe Stanković Kovačević, sud ne može više da radi.

Za razliku od sudija, izabranih na predlog klubova, arbitri sa liste igrača ostali su članovi Veća za rešavanje sporova u aktivnom statusu. FSS je na poslednjoj sednici ozvaničio povratak Slobodana Pajovića u sudsku praksu.

Po pravilu, arbitražu vodi tročlano veće, uz predsedavajućeg, sastavljeno od po jednog sudije sa liste klubova i igrača. Posle ostavke četvorice sudija, među kojima se našao i predsednik, nemoguće je konstituisati bilo koje veće. Sud je u blokadi, bez naznaka kad bi mogao da krene napred.

Fudbalski savez Srbije nema moći, ni instrumenata, da u kratko roku reši specifičan problem, očigledno, nastao posle pritisaka klubova u želji da parališu rad suda.

Zvaničnih informacija, za sada, nema. Veće je i ranije često imalo prekida u radu, najduže u kontinuitetu tokom 2022. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati