Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

15. 01. 2024. 10:25 1

Zvezda, Partizan i još 3 srpska kluba pod lupom UEFA

UEFA u aktuelnoj sezoni posebno prati finansijsko stanje u pet klubova Superlige, potencijalnim predstavnicima Srbije u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Pod prismotrom su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i TSC. Reč je o učesnicima UEFA takmičenja u aktuelnoj sezoni, piše Sport klub.

Evropska kuća fudbala, od prošlog leta, uvela je nova, strožija pravila licenciranja. Previđena su četiri godišnja preseka, zaključno sa 31. martom. Naredni je zakazan za 15. januar, kad će biti analizirano stanje u posmatranim klubovima na kraju prethodne godine.

Martovski presek doneće izveštaji, zaključno sa poslednjim februarskim danom. Stanje na poslednji dan sezone, 30. jun, biće analizirano sredinom jula. Prvi presek izvršen je 15. oktobra, za period do 30. septembra.

Potencijalni predstavnici Srbije, njih pet, biće na posebnom skeneru. Ostali se nalaze u redovnoj proceduri i u postupku licenciranja i neće smeti da imaju dugovanja prema aktuelnim i bivšim fudbalerima, trenerima i ostalim poveriocima. Evropske licence, podsetimo, izdaje FSS sa potpunom odgovornošću i prema zahtevima iz Niona.

Želja UEFA je da pojačanim monitoringom obezbedi pravičniju raspodelu novca. Stav vrhuške evropske kuće fudbala polazi od činjenice da se u fudbalskom sportu obrće ogroman novac, dobrim delom zahvaljujući i takmičenjima UEFA. Zato je nužno da klubovi redovno isplaćuju igrače i trenere, eventualna kašnjenja ulaze u sistem strožijih sankcija.

UEFA će na osnovu četiri preseka dugovanja izdavati dozvolu za svoja takmičenja u narednoj sezoni.

U zavisnosti od kvote za narednu sezonu, svaka od zemalja ima određen broj posmatranih klubova. Iz Bosne i Hercegovine, pod lupom se nalaze Borac, Sarajevo, Željezničar i Zrinjski. Crna Gora ima svega tri kluba u procesu monitoringa - Budućnost, Sutjesku i Arsenal. Izbor je pao i na četiri predstavnika Hrvatske - Dinamo, Hajduk, Rijeku i Osijek…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati