Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

13. 01. 2024. 20:35 0

Spektakl u Njukaslu: Pep, bez brige, tu je De Brujne

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Njukasl u utakmici 21. kola Premijer lige rezultatom 3:2 (1:2).

Gledali smo fantastičan okršaj i neverovatne preokrete. Gosti su poveli preko Bernarda Silve, domaći preokrenuli do poluvremena golovima Isaka i Gordona, da bi u nastavku rezervisti De Brujne i Bob doneli trijumf braniocu titule.

Siti je preuzeo inicijativu i poveo u 26. minutu lucidnim pogotkom Bernarda Silve. Doku je sačuvao loptu u akciji šampiona i poslao je na desnu stranu za Vokera. Ovaj je uputio oštar pas na liniju peterca, a Silva je tamo izveo maestralan potez i sa igračem na leđima, petom poslao loptu u mrežu golmana Dubravke, za 0:1.

I onda "blickrig" Njukasla u periodu meča kada je delovalo da je Siti "umrtvio" igru. U 35. minutu je "sevnuo" pas Bruna Gimaraeša u prazan prostor, loptu je prihvatio Isak, cimnuo Vokera i "izlomio" ga u desno, a onda sjajno šutirao i matirao nemoćnog Ortegu, za 1:1.

Samo 120 sekundi kasnije skoro pa preslikana situacija, što je potpuno neverovatno za ekipe koje predvodi Pep Gvardiola. Barn je ovaj put poslao dugačak pas i izbacio Gordona u duel "1 na 1" sa nesrećnim Vokerom. I Gordon je sa leve strane "izlomio" kapitena Sitija, namestio se na udarac i pogodio željeno mesto, za 2:1 i erupciju oduševljenja na stadionu.

Gvardiola je u 69. minutu na teren umesto Silve poslao sveže oporavljenog De Brujnea. Belgijanac je željan fudbala, pokrenuo je ekipu i izjednačio rezultat 74. minutu. Dobio je pas od Rodrija, a onda se, u svom stilu, po sredini stuštio ka golu, došao je do 17 metara od gola, namestio se na udarac i pogodio metu, za 2:2. Lopta je posle šuta De Brujnea prošla kroz noge Šeru, koji mu je izašao u blok.

Krenuo je šampion svim silama po trijumf u finišu i došao je do njega u 91. minutu. De Brujne je proigrao mladog Oskara Boba, a ovaj je poslao loptu iza leđa Dubravke, za 2:3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati