Fudbal

Direktno.rs

03. 01. 2024. 22:48 1

PSŽ vlada u Francuskoj: Uzeo prvi trofej u sezoni

U Francuskoj se ove srede vodila borba za prvi trofej u sezoni. Šampion Pari Sen Žermen i osvajač Kupa Tuluz su se borili za pehar Superkupa, a Parižani su opravdali ulogu apsolutnog favorita i pobedili na svom "Parku prinčeva" sa 2:0. Golove su postigli Li u trećem i Mbape u 44. minutu.

PSŽ je rekordni 12. put osvojio ovaj pehar.

Snažan sastav je na teren poslao Luis Enrike, već od prvog minuta je krenuo strahovit pritisak na ekipu Tuluza, koja je kapitulirala već posle 180 sekundi.

Vitinja je sa sredine terena poslao sjajan dugačak pas na desni bok za Dembelea, a ovaj je zavrnuo loptu u srce kaznenog prostora za Korejca Lija, koji je rutinski matirao golmana Restesa za 1:0.

Nakon toga je PSŽ apsolutno kontrolisao situaciju na terenu, stvorio je nekoliko opasnih situacija, te je mogao vrlo lako da duplira prednost, a onda je Tuluz iz prvog šuta na gol umalo izjednačio.

Dalinga je tukao u 37. minutu, a "svece" su spasili Donaruma, koji je briljantno intrevenisao, i stativa, na kojoj je lopta završila nakon što ju je odbio italijanski čuvar mreže.

Prednost je prvak Francuske, ipak, udvostručio u 44. minutu.

Barkola je proigrao Mpabea, a onda je usledio karakteristični siloviti prodor najboljeg igrača Pari Sen Žermena. Uleteo je u šesnaesterac u punom trku pored nemoćnih čuvara i preciznim udarcem poslao loptu u mrežu za 2:0.

U drugom poluvremenu nije bilo velikih uzbuđenja. Igrači Pari Sen Žermena su stali na loptu, oborili ritam, Tuluz je u nekoliko navrata zapretio, ali je Donaruma imao svoje veče, pa se rezultat nije menjao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati