Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

12. 12. 2023. 15:27 9

"Orlovi" dobijaju nove dresove

Nemački proizvođač sportske opreme Puma prekinuće sledeće godine sponzorisanje fudbalske reprezentacije Izraela, a kako tvrdi portparol komapnije, ova odluka doneta je pre 7. oktobra i napada Hamasa na Izrael koji je inicirao sukobe u pojasu Gaze. Ugovor ističe i fudbalskoj reprezentaciji Srbije.

- Krajem ove godine i početkom 2024. objavićemo koja su dva nova tima sa kojima smo potpisali saradnju, ali ugovori sa nekim nacionalnim fudbalskim savezima poput Fudbalskog saveza Izraela i Fudbalskog saveza Srbije ističu sa početkom nove godine - naveo je portparol Pume u pisanom saopštenju za medije.

Odluke su donete još 20022. godine u sklopu tada pokrenute nove strategije firme koja nosi slogan "manje - veće - bolja strategija" i bila je samo jedna od odluka doneta kada je u pitanju proizvodnja dreesova za fudbalske reprezentacije.

Pokret BDS koji predvode Palestinci poziva na bojkot svih proizvođača sportske opreme, prvenstveno Pume, još od pre početka sukoba u Gazi baš iz razloga saradnje sa FS Izraela.

Pozivi na bojkot pojačani su nakon 7. oktobra i doveli su do toga da je veliki broj korporacija iz raznih oblasti odlučio da prekine saradnju sa Izraelom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati