Fudbal

Direktno.rs

07. 12. 2023. 19:54 2

Ljubavnice i treneri: Izjava Bogdanovića koja je najjače odjeknula

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi pokušao je da ponizi Radeta Bogdanovića u jednom televizijskom gostovanju rečima "Ko je taj". Davno beše 1997. godina, kada je baš Piksi bio kapiten Bogdanoviću u reprezentaciji Jugoslavije, pa je nekadašnji napadač Željezničara, madridskog Atletika i Verdera rekao da ga "Piksi zna" i podsetio ga na jedan događaj. I baš je izjava vezana za taj događaj odjeknula.

Naime, pošto Piksi "ne zna" ko je Rade Bogdanović, najpoznatiji fudbalski analitičar je odlučio da mu osveži pamćenje...

- Pošto je Piksi rekao da ne zna ko sam ja, sada ću mu se predstaviti. Ja sam rodom iz Sarajeva od oca Slobodana, majke Nade. Rođen u opštini Novo Sarajevo, selo Tilava kod Sarajeva - počeo je Bogdanović gostujući na televiziji Una, a onda ispričao i jednu anegdotu.

- A sad ću da kažem konkretno. Kada je mesec dana pre nego što će da beži iz Srbije došao na Dojransko jezero da polaže za profi licencu po skraćenoj, po privilegovanoj proceduri da bi otišao u Japan da bude trener, ja sam tamo bio polaznik trenerske struke za A licencu, jer sam pre toga položio za B licencu. Ovo sad prvi put pričam, verovatno će se setiti - navodi Bogdanović.

- Velika je Srbija, ali mnogo mala da bi se organizovala škola u Srbiji, pa smo otišli na Dojransko jezero, pedesetak polaznika, 6-7 trenera i 3-4 ljubavnice. U taj hotel je došao i Piksi i bio je smešten na drugom spratu, preko puta moje sobe. Otišao je da se tušira tog dana kad je došao, ali niko mu nije rekao da nemamo vode preko dana jer su bile restrikcije. Bila je smešna scena na hodniku, sa peškirom oko struka, na glavi šampion, sve ona pena, jedno oko zatvoreno, na drugo škilji i kaže meni: "Bogdane, ima li ovde vode?" Ja mu kažem da nema zbog restrikcija mora hladnom vodom da se istušira. Tako da ja vrlo dobro znam da on mene zna. A onda je dobio licencu po skraćenoj proceduri. Mentor mu je bio iz Francuske, nije dozvolio da mu mentor bude čovek koga su zvali "Svinja". I tako se završilo njegovo dobijanje licence. Dakle, znamo se - zaključio je Bogdanović.

I nije Rade Bogdanović jedini o kom je Dragan Stojković Piksi pričao sa nipodaštavanjem. Radio je to i pomenuvši Nemanju Vidića, našeg proslavljenog reprezentativca i bivšeg fudbalera Crvene zvezde, moskovskog Spartaka, Mančester junajteda i Intera. Za igrača ovakve karijere je rekao da ga "kritikuju oni koji ne rade u fudbalu i nemaju dan radnog staža u fudbalu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati