Fudbal

Milan Zarić

07. 12. 2023. 18:06 1

Partizan preživeo Grafičar: Penalima do četvrtfinala Kupa

Fudbaleri Partizana izbegli su eliminaciju u osmini finala Kupa, i to na teškom mukom. Izbacili su drugoligaša Grafičar sa 5:4 posle boljeg izvođenja penala, dok je rezultat nakon 90 minuta bio 1:1.

Ušao je tim iz Humske u duel sa filijalom Crvene zvezde kao veliki favorit, ali je tu ulogu posel 90 minuta nije uspeo da potvrdi, pa se otišlo u penale. I u penal ruletu crno-beli su bili uspešniji, te su slavili sa 5:4. Junak je bio golman Jovanović, koji je u trećoj seriji zaustavio udarac Fratrovića.

Grafičar je bio konkurentan tokom celog meča, u nekim momentima i bolji rival, čemu u prilog govori i činjenica da su "grafosi" prvi došli do prednosti.

Nije član Prve lige Srbije sa previše respekta ušao u meč sa liderom Superlige, već je od starta napao. Bili su gosti željni dokazivanja, pa je Ajdar prvi ušao u kolosalnu priliku, koju, pak, nije uspeo da pretvori u gol.

Pretio je u prvom poluvremenu i Babakar, te je Aleksandar Jovanović u dva navrata bio na mukama, dok je najbliži golu protivnika, kada je reč o fudbalerima Partizana, bio Samed Baždar, no ni on nije imao sreće da bar jednu od tri velike prilike pretvori u gol.

Igor Duljaj je na poluvremeni shvatio da se meč ne odvija onako kako je planirao, pa je izvršio tri promene - u igru je ubacio Saldanju, Zahida i Stojkovića umesto Baždara, Trifunovića i Filipovića.

I Saldanja je baš u 50. minutu mogao do gola, primio je loptu i dobro se okrenuo, ali je golman Guteša njegov udarac skrenuo u korner. Nije, pak, odustajao ni Grafičar, pa su Babakar i Stojanović zapretili Jovanovića, ali promene rezultata nije bilo.

Sve do 64. minuta, kada se neočekivano zatresla mreža Partizana. Do lopte je došao Ajdar, namestio se na levu nogu i snažnim udarcem sa 16 metara je doneo senzacionalnu prednost Grafičaru - 0:1.

Međutim, samo dva minuta kasnije gosti su bili u problemu. Jer, crveni karton je dobio Babakar, koji je napravio glupost i sa leđa je nagazio Sinišu Saničanina - dobio je drugi žuti karton, pa su "grafosi" do kraja morali da igraju sa fudbalerom manje u polju.

Brojčanu prednost crno-beli su znali da iskoriste, i to u 79. minutu. Spasao je tada crno-bele omladinac Dušan Jovanović, koji je ušao samo tri minuta ranije u igru, te je realizovao pas Stojkovića i poravnao na 1:1, zahvaljući čemu je meč odvelo u penale.

Dramatično je bilo u penal seriji, prva četiri izvođača su bila sigurna, a onda je došla, ispostaviće se kasnije, presudna treća serija. U njoj se istakao golman Aleksandar Jovanović, koji je odbranio udarac Fratrovića. Nakon toga su preostali izvođači bili sigurni, te je Partizan slavio sa 5:4 na penal ruletu i otišao među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije.

PARTIZAN - GRAFIČAR penalima 5:4 (1:1, 0:0)

Stadion: FK Partizan. Strelci: Jovanović u 79. minutu za Partizan, a Ajdar u 64. za Grafičar. Sudija: Andrija Stojanović. Crveni karton: Babakar (Grafičar) u 66. minutu. Strelci u penal seriji: Natho, Belić, Kalulu, Zahid, Saldanja (Partizan), Petrović, Jovanović, Vukićević, Đukić (Grafičar).

PARTIZAN: Jovanović - Filipović (od 46. Stojković), Saničanin, Medina, Šehović - Šćekić (od 76. Jovanović), Belić - Menig (od 65. Kalulu), Natho, Trifunović (od 46. Zahid) - Baždar (od 46. Saldanja).

GRAFIČAR: Guteša - Matić (od 87. Mijatović), Ogbu, Jovanović, Radojević - Ćurić (od 87. Đukić), Vasiljević - Mladenović (od 69. Petrović), Stojanović (od 87. Fratrović), Ajdar (od 77. Vukčević) - Babakar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati