Fudbal

Direktno.rs

07. 12. 2023. 15:50 12

Matić: Srpski fudbal je bolestan, zaražen virusima koji se zovu Zvezda i Partizan!

Srpski fudbaler Nemanja Matić ponovo je kritikovao domaći fudbal, a kao glavne "viruse" označio je Crvenu zvezdu i Partizan, na koje je po drugi put "udario" u kratkom periodu.

- Srpski fudbal je bolestan, zaražen je virusima koji se zovu Crvena zvezda i Partizan! Bitno je da leka ima… - napisao je Matić na društvenoj mreži X.

Srpski vezista je i u Crvenoj zvezdi i u Partizanu otpisan kao netalentovan. Usledio je zaobilazni put preko slovačkih Košica do Benfike, a onda i Premijer lige, Serije A i francuske Lige 1.

Pre nekoliko dana Matić je upozoravao mlade talentovane fudbalere da u širokom luku izbegavaju večite.

- Nemoj da ideš u Zvezdu i Partizan! Mislim da sam gubio vreme tamo, a ništa me nisu naučili. Sve što su nas tamo učili, bilo je pogrešno. Kada sam otišao na ozbiljniji nivo, sve su me učili kontra. Onda sam seo i razmišljao da li je to moguće… Puno roditelja greši sa tim. Skauti Zvezde i Partizana putuju po Srbiji i traže talente što je normalno. Teško je reći "ne" kada pozovu Zvezda i Partizan. Ali mislim da deca prerano odlaze i da treba da ostaju u manjim sredinama jer tu ima dobrih trenera koji mogu da ih razvijaju. Nešto će dobiti kada odu u večite, ali će puno i da izgube - istakao je bivši reprezentativac Srbije za "YU planet".

Pojasnio je šta podrazumeva pod pojmom "oterali".

- Možda malo gruba reč, ali jesu. Možda sam fizikom zaostajao za mojom generacijom. Crvena zvezda je procenila da nisam za njih i oterali su me. Već sam bio prešao iz sela u grad i morao sam da nađem neki drugi klub. Pozvao me Partizan da pređem kod njih, bio sam tamo godinu i po dana, a onda su me i oni oterali. Vratio sam se na Ub - između ostalog je poručio Matić.

Matić je godinama bio oslonac Žozea Murinja u Čelsiju, Mančester junajtedu i Romi, ali je reprezentativnu karijeru završio na leto 2020. godine.

Zanimljivo je da se Matić oglašava u danima kada je i Nemanja Vidić pričao o problemima u srpskom fudbalu, a odgovor je stigao i od Fudbalskog saveza Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Inače, Matić je u februaru ove godine podržao kandidaturu Vidića za predsednika FSS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati