Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

06. 12. 2023. 23:19 0

Aston Vila srušila šampiona, Junajted savladao Čelsi

Dve fantastične utakmice na zatvaranju večeri u Premijer ligi, u Birmingemu i Mančesteru, i dve pobede domaćih timova.

U poslednje 23 utakmice Aston Vila je samo jednom slavila protiv Mančester sitija, i to pre deset godina. Bili su Građani blagi favoriti i u duelu 15. kola Premijer lige, ali je domaćin zasluženo stigao do trijumfa - 1:0.

Presudio je gol Bejlija iz 74. minuta, posle odličnog dodavanja Tilemansa šutirao je Jamajkanac, lopta je na putu do gola zakačila Rubena Dijaša i prevarila je Edersona.

Imala je Vila sreće tada, ali je bila bolji rival u većem delu meča. Već u sedmom minutu pokušao je Pau Tores, ali je golman Sitija bio odličan. Nije bilo mnogo izrazitih prilika do gola, ali jeste posle tog 74. minuta.

Mogla je Aston Vila da obezbedi trijumf u 86. minutu, ali je tada Daglas Luiz pogodio stativu. Ali, nije želeo domaćin ništa da prepusti slučaju, pa je u momentima kad su mnogi očekivali „bunker“ igrali visoki presing, pa je Siti ostao gotovo bez šanse.

Odličan meč i na Old Trafordu, gde je Mančester junajted bio bolji od Čelsija - 2:1. Sijaset šansi na obe strane prethodilo je golu domaćina, pa i promašeni jedanaesterac Bruna Fernandeša u devetom minutu.

Ipak, deset minuta kasnije Mektomini je nastavio sa sjajnim potezima u poslednje vreme, doveo je Junajted do zasluženog vođstva. Kad su se tome najmanje nadali domaći navijači, posustala je odbrana Mančestera, u 45. minutu Palmer je izjednačio.

Ali, još jednom ove sezone čovek odluke je bio reprezentativac Škotske Skot Mektomini, koji je iskoristio asistenciju Garnaća i postigao je gol u 69. minutu, ispostavilo se vredan trijumfa protiv velikog rivala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati