Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

01. 12. 2023. 14:00 4

Tužni i jadni srpski fudbal: Jedna pobeda u 23 meča

Srpski klubovi u Evropi su ove sezone doživeli pravi fijasko. Zapravo, fijasko je izuzetno i blaga reč, pošto je domaći fudbal praktično ponižen pred širokim auditorijumom na svim frontovima. Što je najgore, to se može i umnogome uvećati, kao i pogoršati.

Velika su očekivanja bila skoro svih u Srbiji, prva sezona sa dva predstavnika u Ligi šampiona, Crvena zvezda je direktno ušla u grupnu fazu, dok je TSC kao vicešampion naše zemlje imao priliku da se domogne ove najveće smotre, a u isto vreme su imali minimalno učešće u Ligi Evrope.

Tu su bili još i Čukarički u kvalifikacijama za Ligu Evrope, i to u plej-ofu, što je značilo garantovano mesto u Ligi konferencija, dok su Partizan i Vojvodina imali prilike da se domognu Lige konferencija preko kvalifikacija.

Mnogo toga se dešavalo, ali, na kraju, ništa se nije desilo.

Najviše se očekivalo upravo od Crvene zvezde, ekipe koja je skrojila poprilično skup tim za Ligu šampiona i od koga su mnogo očekivali. Došao je na klupu i Barak Bahar, trener iz Izraela, koji je trebalo da predstavlja taj "šraf" koji bi trebalo da bude najznačajnija poveznica u čitavom motoru u Ljutice Bogdana.

Ali... Zvezda se propisno obrukala u Ligi šampiona, naravno, nije bilo za očekivati da se savladaju Mančester siti i Lajpcig, doduše, priliku za slavlje protiv Građana imaju i u poslednjem kolu na Marakani, međutim, nema to rezultatski značaj za njih.

Mnogo veće poniženje jeste neuspeh protiv Jang Bojsa, gde su u dva meča skupili samo jedan bod, zbog čega su prerano i završili svoje učešće u Evropi.

Oni u Ligi šampiona imaju skor od jednog remija i četiri poraza, uz gol razliku: 5:12. Treba dodati i da se ovo može pogoršati u poslednjem kolu protiv Sitija, kao i da se, s druge strane, može i poboljšati, što je malo verovatno.

U drugom po snazi takmičenju u Evropi, Ligi Evrope, našao se TSC, koji je takođe dobio izuzetno tešku grupu. No, u ovoj fazi takmičenja i ne postoje lake i slabe grupe, ne postoje slabi protivnici.

TSC je uspeo u nekoliko navrata pošteno da se "pošiba" sa ekipama, ali, kratkog je to ruha bilo, te se i oni nalaze na poslednjem mestu u svojoj grupi.

Nakon što su pretrpeli dva poraza u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Brage, oni su četiri puta poraženi i u grupnoj fazi sa Vest Hemom, Frajburgom i Olimpijakosom, gde su uspeli da "otmu" i jedan bod protiv Olimpijakosa.

Tim iz Bačke Topole u ovom takmičenju ima gol razliku 4:14.

Treći tim u grupnoj fazi jeste Čukarički, ekipa sa Banovog brda, koja svoje utakmice igra u Leskovcu.

Čukarički je u kvalifikacijama za Ligu Evrope poražen od Olimpijakosa dva puta, te su morali da se premeste u ovo takmičenje, a dobili su grupu sa Fiorentinom, Genkom i Fenercvarošem iz Mađarske.

Opet teški, jaki protivnici i opet kanonada.

Brđani su bili blizu uzimanja boda protiv Ferencvaroša na "svom" terenu, ali, popustili su na kraju, te imaju samo pet poraza u grupnoj fazi uz gol razliku 2:14.

Kada je reč o Vojvodini i Partizanu, oni su se još ranije oprostili od takmičenja u Ligi konferencija, gde su crno-beli poraženi od Sabaha, potom su taj isti Sabah i savladali, što je i jedina pobeda nekog našeg tima u Evropi ove sezone.

Međutim, glave im je došao Nordsjeland, koji ih je i ponizio "petardom" u Danskoj.

A, što se tiče Vojvodine, oni su se okliznuli već u prvom meču, protiv Apoela.

BILANS

Kada se pogleda čitava situacija, srpski klubovi su odigrali 23 utakmice u Evropi ove sezone, gde imaju 20 poraza, dva remija i samo jednu pobedu.

Gol razlika koju su ostvarili naši klubovi jeste 16:62.

Zbog toga, ovo i važi za najgoru sezonu u istoriji srpskog fudbala, iako je trebalo da bude istorijska, ali po pozitivnim stvarima.

Ujedno, ovo i vuče određene stvari za iduću sezonu i za smanjenje klubova u Evropi, što je bilo i očekivano. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati