Fudbal

Direktno.rs

29. 11. 2023. 07:04 0

Ko je sve obezbedio osminu finala Lige šampiona?

Nije još gotovo peto kolo grupne faze Lige šampiona, a deset timova overilo je karte za nokaut fazi. Bajernu, Real Madridu, Mančester sitiju, Lajpcigu, Sosijedadu i Interu, koji su eliminacionu fazu overili još nakon četvrte runde, u utorak su se pridružili Atletiko Madrid, Lacio, Barselona i Dortmund.

Dakle, ravnoteža u Ligi šampiona se promenila u odnosu na prošlu sezonu kada je Real Madrid bio jedini španski predstavnik među najboljih 16 timova. Sada Španci već imaju sigurna četiri tima, a i Sevilja ima, ne baš izgledne, ali ipak šanse da sliku o fudbalskoj naciji sa Iberijskog poluostrva učini još moćnijom. Englezi su, primera radi, lani imali četiri tima u eliminacionoj fazi, a za sada je samo Siti siguran od ostrvskih ekipa.

Neće svih 16 učesnika biti poznato pre nego što bude odigrano i poslednje kolo, jer u sredu, posle duela u grupama A,B, C i D, šanse za osminu finala imaju još Arsenal, Napoli i PSV.

Izlazak iz grupe sa liderske pozicije za sada su osigurali samo Mančester siti i Bajern, dok je Lajpcig sigurno drugi, a već se zna da će u Ligi Evrope na proleće igrati Jang Bojs i Fejenord. Švajcarski i holandski tim ne mogu ni gore, ni dole.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati