Fudbal

I. V.

28. 11. 2023. 22:56 0

Direktno u Milanu: Dortmund utišao San Siro (FOTO)

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda su kolo pre kraja grupne faze praktično rešili dileme oko plasmana u osminu finala Lige šampiona, pošto su u spektakularnom ambijentu na "San Siru" savladali Milan sa 3:1.

Roso-neri su dočekali "milionere" na prepunom stadionu, pa je na početku delovalo da bi to moglo da donese preko potreban vetar u leđa četi Stefana Piolija.

I zaista su na krilima te atmosfere fudbaleri Milana igrali na početku, pa su u šestom minutu imali priliku da dođu do prednosti. Dobili su domaći penal, međutim najstrožu kaznu nije iskoristio Olivije Žiru.

Taj promašaj francuskog napadača brzo je kažnjen u 10. minutu, kada je dosuđen penal za Dortmund. Odgovornost je preuzeo Marko Rojs i bio je nepogrešiv, te je gostujući tim poveo sa 1:0.

Do kraja poluvremena je Milan uspeo da odgovori, pa smo u 37. minutu videli gol za izjednačenje. Kalabrija je pravovremeno uposlio Čukvuezea, a bivši krilni napadač Viljareala je vratio egal.

Delovalo je da bi to moglo da ulije preko potrebnu dozu samopouzdanja roso-nerima, međutim u drugom delu je došlo do otrežnjenja, budući da je Dortmund dva puta matirao odbranu domaćih.

Prvi put u 59. minutu, kada je Bajno-Gitens pogodio posle asistencije Zabicera, da bi konačnih 1:3 postavio Adejemi u 69. minutu.

Do kraja je Dortmund sačuvao prednost i overio plasman u osminu finala Lige šampiona, budući da ima pet bodova viška od Njukasla i Milana, koji će u poslednjem kolu tražiti pobedu za evropsko proleće, ali se i nadati porazu Pari Sen Žermena od Dortmunda kako bi izborili i osminu finala Lige šampiona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati