Fudbal

Direktno.rs

28. 11. 2023. 20:47 0

Šahtjor zabrinuo Porto i Barsu, Imobile slomio Seltik

Peto kolo Lige šampiona otvoreno sa po jednom utakmicom iz grupa E i H. Fudbaleri Šahtjora pobedili su Antverpen kao nominalni domaćini sa 1:0 i najavili buran rasplet u grupi H, dok je Lacio na svom terenu savladao Seltik sa 2:0 i značajno se približio osmini finala.

Šahtjor je odlično otvorio meč u Hamburgu i poveo je već u 12. minutu. Zubkov je centrirao sa leve strane, a Matvijenko između trojice igrača belgijskog tima glavom zakačio loptu i zatresao mrežu za 1:0.

Ispostavilo se da je ovo bio i konačan rezultat, a Šahtjor je, prema svemu viđenom, morao ranije da reši ovaj susret.

Ukrajinski tim sada ima devet bodova i izjednačio se na čelu tabele sa Barselonom i Portom, uoči njihovog večerašnjeg meča na "Monžuiku".

Šta god se tamo desi, Šahtjor je došao u situaciju da se protiv Porta u gostima u poslednjem kolu bori za plasman u nokaut fazu.

U Rimu smo gledali smo "uspavanku" sve do 83. minuta, a onda se pojavio Ćiro Imobile, koji je zatresao mrežu Seltika dva puta u roku od 180 sekundi i doveo Lacio jako blizu osmine finala.

Pre toga se na terenu nije desilo apsolutno ništa vredno pomena, ali Imobile je ušao u 61. minutu sa klupe i kasnije potvrdio klasu.

Sjajni Italijanski napadač je u 83. minutu prvi put savladao Harta. Isaksen je šutirao, ali je lopta zakačila jednog igrača Seltika i došla do italijanskog napadača, koji nije pogrešio.

Tri minuta kasnije isti protagonisti i isti epilog. Sada je Isaksen bio asistent, a Imobile je još jednom matirao Harta iz peterca i "zapalio" Olimpiko.

Lacio sada ima 10 bodova iz pet utakmica, a Atletiko osam, ali iz četiri meča. Fejenord ima šest bodova, a ovog utorka nas čeka duel između holandskog i španskog kluba u Roterdamu. Seltik je ostao daleko sa dva boda na svom kontu.

Lacio u poslednjem kolu gostuje u Madridu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati