Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

25. 11. 2023. 16:01 0

Očajna Barsa jedva stigla do boda

Fudbaleri Barselone remizirali su u gostima sa ekipom Rajo Valjekana rezultatom 1:1. Ovo je četvrti susret Barselone sa Ćavijem na klupi i verovali ili ne, Katalonci i dalje nemaju pobedu, ovo je drugi remi, uz dva trijumfa Rajo Valjekana.

Ćavi Ernandes je odlučio da odmori neke važne igrače nakon reprezentativne pauze, dok je Ter-Štegen lakše povređen, pa je Injaki Penja dobio šansu od prvog minuta, a na klupi su ostali - Arauho, Kunde, Gundogan, Feliks i Rafinja. Dobra vest je bila povratak De Jonga koji je odmah zauzeo i mesto startera posle dva meseca pauze.

Rajo Valjekano je od početka bio opasniji i konkretniji tim. Prvu šansu imao je Lopez u 10. minutu, posle greške De Jonga, Rajo je uzeo loptu i potom je usledio udarac sa 16 metara, ali je Penja bio na mestu.

Barsa je bila najopasnija preko desne strane gde je napadao Lamin Jamal, koji je imao nekoliko dobrih solo prodora, da bi u 27. minutu gađao prvi ugao, na mestu je bio Dimitrievski.

I onda, u 39. minutu, Rajo je poveo, posle prekida sa desne strane, Barsina odbrana je izblokirala prvi udarac, ali ne i drugi pošto je Unai Lopez naleteo i sa 30 metara prevario Penju koji nije stigao na vreme da se vrati posle prethodne parade.

Ćavi je u drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa. Feran Tores je imao najbolju šansu u 53. minutu, glavom je gađao direktno u Dimitrievskog. Potom su takođe glavama pokušali Pedri i Injigo Martinez, ali su gađali preko prečke.

Totalnu ofanzivu najavili su ulasci Rafinje i Fermina Lopeza, prethodno Feliksa i Gundogana, ali se Rajo odlično branio.

Barsa je najbliža golu bila u 73. minutu, Rafinja je sa 20 metara pogodio stativu, na odbijenu je naleteo Levandovski, ali je Dimitrievski opet bio na pravom mestu.

Ali onda, 10 minuta pre kraja, Balde je pobegao po levoj strani i centrirao iz prve, a sa peterca je Ležen u želji da interveniše ispred Levandovskog savladao Dimitrievskog.

Barsa je u finišu pokušavala da dođe do pobede, u nadoknadi su Katalonci tražili penal, ali sudija je mislio drugačije. Sve u svemu, još jedna očajna partija Barselone koja se dodatno udaljila od titule.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati