Fudbal

[ Izvor: Sportklub.rs/Branko Spasojević ]

19. 11. 2023. 08:23 0

Nemačka zove Srbiju: Ostavite matematiku, pobedite Bugare!

Godine zasute srčom i gorčinom, često nepravedne i bolne, nabijene razočaranjima, promašenim penalima i kvinsliškim metodama, morale su da dođu na naplatu. Srbija novembra 2023. kuca na vrata evropskog šampionata. Prvog u istoriji.

Do Nemačke 2024. vode dva putića. I samo jedan pravi - pobednički.

"Orlovi" gospodare svojim nebom i sa tri boda, iz poslednjeg meča, protiv Bugarske, overiće plasman na smotru najboljih kontinentalnih reprezentacija. Ne hajući na vesti iz Budimpešte i eho duela Mađarske i Crne Gore. Usput i s pravom računajući na prvo mesto, premijerno od davne 1999. i čuvenog remija sa Hrvatskom na zagrebačkom Maksimiru.

Odavno crv sumnje javnosti nagriza generaciju Dušana Tadića, ispod čijih radova, s potpisom selektora Dragana Stojkovića, stoje plasman na Mondijal u Kataru, promocija u A diviziju Lige nacija i za sada samo u najavi drugo uzastopno veliko takmičenje.

Nemačka zove Srbiju, ekipu genetski definisanu sa ultimativnom kodom:

"Bugarska na "Dubočici" mora da padne!"

Srbija iz petog pokušaja u jubilarnom 50. kvalifikacionom iskušenju juri i naslađu pobedu, 22. na putu ka evropskom šampionatu. Bez dodatnih potpitanja i slabodobitničkih računaljki, sa skovanim planom da barem na trenutak poravna istorijske (ne)pravde i zaključke.

Đenova, Albanija, korona baraž, Mitrov penal… Promašaji sa selektorima strancima i sukobi u sopstvenim redovima... Nalik njegoševskoj: "Čašu meda jošt niko ne popi što je čašom žuči ne zagrči, čaša žuči ište čašu meda, smiješane najlakše se piju", s prvim mrakom 19. novembarskog dana, srpskom timu nameću jedini logičan zadatak:

"Ostavite matematiku, pobedite Bugare!"

Nedelja, od 15,00. Srbija - Bugarska, prvi put u Leskovcu, za evropsku vizu. Premijernu za Srbiju, za našu reprezentaciju 24 leta čekanu…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati