Fudbal

04. 11. 2023. 23:48 0

Dva crvena i šamari - Fluminense prvak Južne Amerike!

Fudbaleri Fluminensea osvojili su Kopa Libertadores pošto su u finalu na "Marakani" savladali Boku juniors posle produžetaka sa 2:1 (1:0).

Spektakularna utakmica viđena na kultnom stadionu u Riju, gde se nalazilo čak 20.000 navijača Boke koji su doputovali iz Buenos Ajresa i ostalih krajeva Argentine.

Naravno, uzavreo meč, jer, kakav bi bio kada su u pitanju Južnoamerikanci? Taktičko nadmudrivanje, bez puno iskakanja iz šablona i prevelikog broja prilika za obe ekipe sve do samog finiša kada su i jedni i drugi mogli do trijumfa.

Ali, krenimo redom... Igrao se 36. minut kada je Keno poslao povratni pas za Hermana Kana koji do delirijuma dovodi navijače Fluminensea, budući da je doneo prednost Brazilcima, a do agonije na milione svojih zemljaka.

Napetost na tribinama "Marakane" mogla se osetiti do naše zemlje, a novi gol usledio je u 72. minutu kada je predivnu "kiflu" u mrežu Fabija poslao Luis Advinkula i tako je doneo Boki izjednačenje - 1:1.

U završnici su i jedni i drugi mogli da promene rezultat na semaforu. Migel Merentijel je tukao sa distance i bio blizu da postigne jedan od golova tunira. Ubrzo je i Diogo Barbosa bio u situaciji da stavi tačku na duel, ali nije precizno gađao.

Baš kao što su to činili u dosadašnjem toku turnira, odnosno njegovog eliminacionog dela, fudbaleri Boke učinili su i ovog puta - izborili su produžetke. A, tamo, potpuni haos.

Igrao se 99. minut kada je fenomenalnu akciju kreirala ekipa Fluminensea, Keno je spustio loptu Kenediju, a ovaj volej-udarcem pocepao mrežu Romera za vođstvo brazilskog kluba - 1:2. Kenedi je u naletu emocija otrčao do tribina kako bi proslavio sa svojim navijačima što ga je koštalo drugog žutog kartona i isključenja.

Tu nije bio kraj drami jer je u gužvi fudbaler Boke Frenk Fabra, dok njegov tim zaostaje i žarko želi izjednačenje, ošamario protivnika i posle provere VAR-a biva isključen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati