Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

26. 10. 2023. 12:23 6

Krstajić dobio otkaz

Srpski stručnjak, Mladen Krstajić dobio je otkaz na mestu selektora Bugarske, saopštio je tamošnji Fudbalski savez, a preneli su bugarski mediji i to baš pred meč sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Odluka je saopštena na pres konferenciji Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bugarske, a kako se navodi vrlo brzo će biti saopšteno ko će voditi tim u narednim utakmicama. Tehnički direktor Fudbalskog saveza Bugarske, Georgi Ivanov istakao je da je odluka donesena jednoglasno, a da su razlog loši rezultati koje je imala Bugarska u prethodnom periodu. Potvrdio je i da će novi selektor biti Bugarin.

- Odluka da Mladen Krstajić bude raspušten doneta je jednoglasno od strane Izvršnog komiteta. Svi smo razočarani. Pregovaramo sa novim trenerom, pred samim smo dogovorom. Pošto nemamo još konačnu odluku, ne mogu da saopštim o kome je reč. To ćemo saopštiti 1. novembra. Tada će biti organizovana pres konferencija. Razgovaramo sa više trenera, ne samo sa jednim. Neki su se već pojavili u medijima. Naš cilj je da nađemo najboljeg kako bi Bugarska mogla da bude na top nivou. Nismo zadovoljni rezultatima samo na godinu dana. Pokušali smo da podmladimo tim, ali znamo da su u sportu važni samo rezultati - rekao je Ivanov, a prenosi Sportal.bg.
Podsetimo, Krstajić je preuzeo nacionalni tim Bugarske tokom leta 2022. godine, a na debiju je savladao Gibraltar rezultatom 5:1 u Ligi nacija. Potom je slavio i nad Severnom Makedonijom rezultatom 1:0, da bi posle toga dobio Kipar u kontrolnom meču i odigrao nerešeno sa Luksemburgom.

Ipak, 2023. godina je bila katastrofalna, pošto Bugarska nema nijednu pobedu u tekućoj kalendarskoj godini. Srbija se nada da će i tako ostati, pošto nam je potreban samo bod u meču u Beogradu protiv komšija kako bismo i definitivno otišli na Euro.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati