Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

17. 10. 2023. 22:44 0

Englezi razbili Italijane, Mađari iščupali bod

Fudbaleri Engleske savladali su Italiju na svom terenu sa 3:1 i izborili su plasman na Evropsko prvenstvo iz grupe C, dok će aktuelni prvak Evrope igrati direktan meč za prolaz na EURO u poslednjem kolu protiv Ukrajine na nominalnom gostovanju.

Apsolutni derbi večeri igran je na Vembiju, gde su snage odmerili finalisti prethodnog šampionata Evrope.

Italija je povela u 15. minutu, kada su Berardi i Di Lorenco probili Engleze po desnoj strani, ovaj drugi je poslao idealnu loptu u peterac, a tamo je Skamaka odlično reagovao i matirao Pikforda, za 0:1. Izjednačenje je stiglo u 32. minutu. Belingem je u svom karakterističnom prodoru ušao u kazneni prostor, Di Lorenco ga je srušio, a sudija Turpan je nakon VAR provere pokazao na belu tačku. Hari Kejn je bio neumoljiv sa 11 metara, za 1:1.

U nastavku se borba rasplamsala, a do trijumfa je stigao kvalitetniji tim.

Igrao se 59. minut kada je Engleska izvela izvanrednu kontru, Belingem je proigrao Rašforda, a ovaj se, u svom stilu, stuštio ka golu Italije sa leve strane, ušao je u sredinu i preciznim udarcem sa 15-ak metara savladao Donaurumu, za 2:1. U 77. minutu je italijanski štoper Skalvini napravio kardinalnu grešku u opasnoj zoni, a to kvalitetne ekipe ne opraštaju. Kejn ga je otresao, izašao sam pred Donarumui rutinski poslao loptu u mrežu, za 3:1.

U grupi G u kojoj igra Srbija je Mađarska propustila prvu meč loptu da se plasira u Nemačku, pošto je remizirala u Kaunasu sa Litvanijom rezultatom 2:2. Mađari su u roku od mesec dana dva puta savladali Srbiju, a da oni baš i nisu toliki bauk pokazala je večeras nejaka Litvanija. Domaći su vodili 2:0, strelci su bili Černič u 20. i Sirvis u 36. minutu. U nastavku pogoci Soboslaja u 67. i Varge u 82. minutum za 2:2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati