Fudbal

[ Izvor: mozzart sport ]

14. 10. 2023. 12:39 0

Švajcarci ozbiljno shvatili Ugrinićev mig Srbiji

Kada je posle remija sa Crvenom zvezdom u Beogradu izgovorio da "postoji želja" da zaigra za reprezentaciju Srbije, verovatno ni sam Filip Ugrinić nije bio svestan kakvu će reakciju da izazove u zemlji u kojoj je rođen.

Švajcarci su vrlo ozbiljno shvatili Ugrinićev mig Srbiji i rade apsolutno sve kako bi momak rođen u Lucernu zadužio opremu njihove reprezentacije. Selektor Murat Jakin kratko je prokomentarisao Ugrinićevu izjavu našim medijima da želi da igra za Srbiju.

- To je njegovo pravo. Takva je situacija, prošli smo istu stvar sa još nekoliko igrača - rekao je Jakin.

Daleko konkretniji bio je direktor Švajcarske Pjerluiđi Tami. On decidno tvrdi da srpski novinari nisu dobro razumeli Ugrinića i da postoji samo jedan izbor...

- Da nije povređen, već bi bio sa nama u reprezentaciji. Ugrinić je spreman da igra za Švajcarsku - poručio je Tami.

Ugrinić je trenutno van stroja zbog problema sa aduktorom, a švajcarski mediji tvrde da bi on bio u kombinaciji još za mečeve sa Andorom i samoproklamovanom državom Kosovo prošlog meseca da takođe nije bio povređen.

Ipak, nije sve tako jednostavno kako Tami kaže. Naime, Jakin se već sastao sa Ugrinićem od koga je tražio da pokažem maksimalnu posvećenost Švajcarskoj. Ipak, pre nego što padne konačna odluka, navodno bi trebalo da usledi nova runda razgovora.

Švajcarci takođe ističu da su još dvojica srpskih sinova u sličnoj poziciji. Prvi je vezista Sent Galena Mihailo Stevanović koji je nedavno zaigrao za mladu reprezentaciju Srbije, iako je prethodno bio član Švajcarske. Drugi je Darian Maleš, Ugrinićev saigrač iz Jang Bojsa, koji još nije odlučio za koga bi igrao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati