Fudbal

[ Izvor: Mozzart sport ]

04. 10. 2023. 17:16 1

Mundijal 2030. u 6 zemalja i na 3 kontinenta!

Bilo je Evropsko prvenstvo 2020. godine koje je održano u 12 gradova Starog kontinenta. I izgledalo je toliko loše, da su se svi nadali da se tako nešto neće nikada ponoviti. A, onda je FIFA otišla korak dalje, budući da je odlučila da se prve tri utakmice Svetskog prvenstva 2030. godine igraju u Argentini, Urugvaju i Paragvaju. A, onda će se turnir preseliti u druge tri zemlje i to na još dva kontinenta!

Domaćini ostatka Mundijala biće Španija, Portugal i Maroko, zemlje iz Evrope i Afrike. Tako da kada se sve podvuče, ispada da će se Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine igrati u šest zemalja i na tri kontinenta: u Južnoj Americi, Evropi i Africi! Ovo je definitivno nešto što planeta još nije videla.

Ovo odluku doneo je danas Savet FIFA, pa ostaje još da 24. decembra to sve potvrdi Kongres Svetske fudbalske asocijacije, što će se nesumnjivo dogoditi, u pitanju je samo tehnička stvar.

Fudbalski "oci" nisu želeli da u potpunosti razočaraju Južnoamerikance, pa su im dodeli prve tri utakmice, za sve tri zemlje po jednu. Simbolična poruka, jer je prvi Mundijal, 1930. godine, održan u Urugvaju. Pa eto, da ima čime da se obeleži taj vek od najvećeg fudbalskog takmičenja.

Što se tiče Španije, Mundijal će se vratiti u ovu zemlju posle 48 godina, jer je jedini put do sada odigran tu 1982. godine. Portugalija i Maroko će prvi put u istoriji biti organizatori svetske fudbalske smotre. Isto važi i za Paragvaj, ako se može tretirati kao domaćin s obzirom na tu jednu utakmicu koja će se igrati u toj zemlji.

Napraviće se tako svojevrsni krug, jer naredni Mundijal će se igrati u Severnoj i Srednjoj Americi, pošto domaćinstvo dele Kanada, SAD i Meksiko. Poslednji šampionat sveta odigran je u Aziji - Katar. A, dakle 2030. na red dolaze Južna Amerika, Evropa i Afrika. Da li to znači da je 2034. već sada rezervisana za Australiju? Saudijci bi svakako imali šta da prigovore...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati