Fudbal

28. 09. 2023. 09:15 4

Kristijano Ronaldo postavio svetski rekord

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo postavio je jedan neočekivan svetski rekord, onaj po po broju odigranih mečeva bez poraza - 1000! Ovu vest objavio je sajt Međunarodne federacije fudbalske istorije i statistike (IFFHS), te na taj način iznenadio mnoge ljubitelje fudbala. U smislu toga da se uopšte nije očekivalo ovakvo dostignuće, odnosno da je malo ko vodio računa o time.

Ronaldo je u istoriju ušao posle meča koji je njegov Al Nasr dobio protiv iranskog Persepolija (2:0), da bi u međuvremenu stigao i do 1001. utakmice koju nije izgubio kada je Al Nasr dobio Al Ahli sa 4:3.Na tim utakmicama koje nije izgubio, Ronaldo je ostvario 777 pobeda i 224 remija. Od 1001 meča bez poraza u karijeri, 28 je odigrao sa njegovim sadašnjim timom Al Nasrom, 284 kao igrač Mančester junajteda, 114 sa Juventusom, 386 sa Realom, 21 sa Sportingom i 168 sa reprezentacijom Portugalijea. Tokom svoje karijere, petostruki osvajač Zlatne lopte odigrao je 1.183 utakmice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati