Fudbal

Direktno.rs

19. 09. 2023. 13:06 2

I Radnički iz Niša traži smene u FSS

Postoji Udruženje sudija, a izgleda da postoji i udruženje protiv Sudija. Zasad bi moglo da se konstatuje da su Crvena zvezda i Radnički iz Niša njegovi predvodnici, pošto su na stadionu „Rajko Mitić“ pokrenuli inicijativu, a na Čairu podržavaju predlog da se smeni Dejan Filipović, prvi čovek Sudijske komisije FSS.

Samo dan pošto je prvak države zatražio odlazak Filipovića, pridružio mu se i tim sa juga Srbije. I to tako što se u formi zvaničnog saopštenja obratio Draganu Džajiću, presedniku FSS.

Saopštenje prenosimo u celosti, uz redakcijsku obradu teksta.

„Poštovani gospodine predsedniče, ne dozvolite da bilo ko uprlja Vaše ime i ugled i krije se iza Vas, a da ovako rukovodi fudbalskim sudijama u Srbiji. Predsedniče, fudbalska javnost u Srbiji već duže vreme zaprepašćena je neprofesionalnošću ibahatošću pojedinih sudija i ljudi koji su za njihovo imenovanje odgovorni.

Radnički već duži period ukazuje na problem suđenja u srpskom fudbalu. Kao što se i Crvena zvezda žalila na suđenje Milana Milanovića, pre izvesnog vremena smo i mi zvanično uputili žalbu na istog sudiju zbog njegovog neprofesionalnog suđenja na baraž utakmici Radničkog protiv Inđije, 4. juna. Tada smo se obratili zvaničnim pismom i predsedniku Sudijske komisije Dejanu Fillipoviću, žaleći se na neprofesionalno ponašanje sudije, ali odgovor nismo dobili ni do danas. Gospodin Filipović nas nikada nije upristojio bilo kakvog odgovora, i ne samo da nikada nije kaznio sudije koje su očigledno oštetile Radnički nego ih je i nagrađivao.

Zbog svega toga, ponovo tražimo smenu Filipovića i kažnjavanje sudije Milanovića, jer je nedopustivo to što se radi. Ovo nije problem ni Radničkog, ni Zvezde, niti bilo kog kluba pojedinačno, već je problem srpskog fudbala u potpunosti i ovakvim stvarima se mora stati na put.

Očigledno je da problem suđenja u srpskom fudbalu postaje rak rana ovog sporta i zato su neophodne hitne reakcije kako bi se samovolji pojedinih stalo na put. Neprihvatljivo je da Filipović i njegovi saradnici ignorišu sve probleme prouzokovane njihovim neradom, a sve ovo već dugo traje. Sudije moraju da sude pošteno i mora se formirati organ u FSS-u koji će kontrolisati rad sudija. Srbiji ne treba sudija koji će biti izvršilac želja Filipovića ili bilo kog drugog pojedinca.

Zato što nema jasne kontrole, suđenja su iz kola u kolo sve gora. Tako će i biti dok se ne utvrdi odgovornost onih koji su doveli srpski fudbal u takvu situaciju. Tražimo da sudije budu pošteni i sude po pravilima igre, a ne da budu egzekutori.

Imajući u vidu da Radnički, pa i ceo jug Srbije, nema predstavnike u Izvršnom odboru i Odboru za hitna pitanja, sudije klubove iz ovog regiona smatraju potpuno nebitnim i mogu protiv njih da rade šta god požele“. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati