Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

29. 07. 2023. 12:42 2

Kolubara i zvanično u Prvoj ligi

Lazarevačka Kolubara igraće u narednoj sezoni u Mocart bet Prvoj ligi, ekskluzivno saznaje Sport klub.

Zeleno-crni ispunjavaju uslove za takmičenje u drugom fudbalskom razredu i to bi organi Fudbalskog saveza Srbije trebalo da potvrde tokom vikenda.

Praktično, Komisija za licenciranje FSS dozvoliće Lazarevčanima da se takmiče u Mocart bet Prvoj ligi. Postupak izdavanja dozvola za nadmetanje u prvoligaškom rangu za nijansu je blaži od superligaškog, Kolubara zadovoljava osnovne kriterijume i popuniće mesto 16. učesnika.

Iako viđeni u Srpskoj ligi, Lazarevčani su u poslednja dva dana uspeli da sačuvaju poziciju u takozvanom saveznom rangu. Ključnu ulogu u rešavanju statusa kluba imao je Branislav Nedimović, potpredsednik FSS. Pregovori su završeni kompromisnim rešenjem, uz vidno zadovoljstvo predstavnika obe strane.

Praktično, rešeni su i svi nesporazumi na relaciji Terazije 35 - Lazarevac i zaključen sada već antologijski „slučaj Kolubara“.

Najsvežije vesti sigurno neće biti po volji ljudima iz Loznice. Klub sa Lagatora od letos je u velikom poslu spremanja tima, uporedo sa poboljšanjem uslova, odavno se kandidovao za popunjavanje upražnjenog mesta. Od toga, ipak, nema ništa i Lozničanima predstoji zadatak da kroz takmičenje u Srpskoj ligi Zapad izbore povratnu kartu za Prvu ligu.

Početak sezone na prvoligaškim terenima zakazan je za 5. avgust. Kolubaru na startu očekuje gostovanje OFK Vršcu.

U istom kolu igraće: Smederevo - Inđija, Mladost GAT - Radnički Sremska Mitrovica, Mačva - Tekstilac, GFK Sloboda - OFK Beograd, Metalac - RFK Grafičar, Jedinstvo - RFK Novi Sad 1921 i Radnički Novi Beograd - GFK Dubočica.

Rešene su dileme i u trećem rangu. Srpska liga Beograd brojaće planiranih 16 učesnika, neće biti upražnjenih mesta, automatski ni posebnih konkursa, u zapadnoj grupi. Fudbalska takmičenja u Srbiji mogu da počnu…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati