Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

26. 07. 2023. 14:01 1

FSS: Noćna akcija na stadionu u Lazarevcu

Borba Fudbalskog saveza i Kolubare ulazi u novu rundu. U očekivanju odluke iz Lozane, zakazane za četvrtak, temperatura ponovo raste... Iz Fudbalskog saveza tvrde - Lazarevčani su ušli u opasnu zonu falsifikata.

Uz tvrdnje - tokom noći između ponedeljka i utorka postavljeno je više stolica na stadionu Kolubare - Sport klubu je dostavljen i video dokaz. Na snimku se, u debeloj noći, vide ljudi sa baterijskim lampama kako obavljaju radove na stadionu. Prethodno, takođe, na video materijalu vide se istovar iz gepeka, na prostoru ispred stadiona Kolubare.

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije osporavaju i statust generalnog sekretara Marte Ristivojević. Sa Terazija 35 tvrde, što će verovatno biti i predmet u dokaznom postupku pred Sudom za sportsku arbitražu, da je generalni sekretar lažno prijavljen kao osoba u stalnom radnom odnosu. Uz još jednu dopunu – predstavnici Kolubare pokušali su, u međuvremenu, da falsifikuju dokumentaciju i naknadno prijave gospođu Ristivojević kao lice zaposleno u klubu, iako u isto vreme radi u lokalnom vrtiću.

Oba dokaza trebalo bi danas do 16 časova da budu dostavljena Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, posle zahteva advokata Kolubare za uvođenje privremene mere na odluku FSS o oduzimanju licence klubu.

Podsetimo, Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije oduzela je Kolubari dozvolu za takmičenje u Mocart bet Super ligi, u ponedeljak 24. jula. U odluci, potpisanoj od strane Radiše Milovanovića, zamenik predsednika komisije, stoji da se Kolubari oduzima licenca za narednu sezonu po dva osnova.

„Dana 24. jula od strane generalnog sekretara FS Srbije, putem zvanične elektronske pošte, administracija za licenciranje obaveštena je da Kolubara, nosilac licence za učešće u Super ligi, nema izabranog direktora-generalnog sekretara u okviru administracije kluba… Proverom preko nadležne filijale PIO fonda utvrđeno je da činjenično stanje da je prijavljeni generalni sekretar Marta Ristivojević fuknciju obavljala u vremenskom periodu od 1.3.2023. do 30.5.2023, odnosno da je radni odnos sa Kolubarom raskinula sporazumno“, stoji u obrazloženju prve stavke za oduzimanje licence.

Sporan je i broj stolica na stadionu Kolubare.

„Od strane Komisije za stadione, istog dana, administracija za licenciranje obaveštena je da je izvršila vanredni pregled stadiona Kolubare i da postoji ukupno 1.910 stolica… Na osnovu člana47. Stadion mora da ima minimum 2.000 stolica i to predstavlja kriterijum sa oznakom „A“. Komisija za licenciranje konstatovala je da Kolubara ne ispunjava neke od uslova“, stoji u drugom delu izreke o oduzimanju licence klubu iz Lazarevca.

Zbog oduzimanja licence, Kolubara je izbačena iz superligaškog društva. Lazarevčanima je ostavljen rok za žalbu od osam dana od prijema odluke o oduzimanju licence.

Odluku o eventualnoj privremenoj meri, CAS će doneti u četvrtak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati