Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

09. 06. 2023. 06:00 4

Zašto Ibra nikad nije zaigrao za BiH?

Zlatan Ibrahimović je završio karijeru na kraju sezone 2022/23 i to nakon više od dve decenije igranja na vrhunskoj sceni. Uradio je to sa suzama svestan da iza sebe ostavlja jedno veliko životno poglavlje. Svima je poznato da je Ibrahimovićev otac, Šefik, iz Bijeljine, dok mu je majka Jurka iz Hrvatske, a on je rođen u Švedskoj, gde je i počeo fudbalsku karijeru.

Iako je Šveđanin, Zlatan je zahvaljujući roditeljima, prvenstveno ocu Šefiku, poprimio dosta običaja tipičnih za naše podneblje. Čak je imao i želju prvo da igra za reprezentaciju BiH. Zašto čuveni napadač nije nikada obukao dres nekadašnjih Ljiljana, odnosno današnjih Zmajeva, možda i najbolje objašnjava izjava njegovog oca Šefika.
Kada je Zlatan imao 16 godina otvarala se mogućnost da igra za BiH, ali tadašnji čelnici Saveza su mu poručili "imamo mi takvih koliko hoćeš".

- Pričao sam sa ljudima iz Saveza, sa Jusufom Pušinom sam imao korektan odnos. Insistirao sam da pozovu Zlatana, na šta su mi rekli "ma imamo mi takvih koliko hoćeš". Pogodilo me to, nisam više zvao. Šveđani su u njemu videli svetskog napadača, a ja sam to znao od kako je Zalatan počeo igrati fudbal. Neću reći ime trenera koji nas je odbio - neka ide njemu na čast - rekao je Šefik jednom prilikom.Ibrahimović se na kraju odlučio za Švedsku za koju je debitovao kao 20-godišnjak u januaru 2011. godine.

Sa Šveđanima je nastupio na nekoliko velikih takmičenja, a svetsku slavu je doživeo golom petom Bufonu tokom Evropskog prvenstva 2004. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati