Fudbal

[ Izvor: Mundo Deportivo ]

07. 06. 2023. 22:31 0

Mesi: Nisam bio srećan u Parizu

Leo Mesi nije prihvatio neverovanto unosnu ponudu iz Saudijske Arabije, ali ni opciju da se vrati u Barselonu. Horhe Mesi, otac i menadžer Lea Mesija, juče je nagovestio mogući epilog koji ne bi bio povoljan po navijače Barselone. Danas su gotovo svi svetski mediji obznanili da se neponovljivi Argentinac seli na Floridu, a večeras je to delimično i potvrđeno. Mesi će karijeru nastaviti u Majamiju, članu MLS američke profesionalne lige. Inter je klub čiji je vlasnik Dejvid Bekam, a Mesi će prihodovati i od raznih sponzora koji su uključeni u što bolju promociju SAD kao koorganizatora narednog Svetskog prvenstva.

U intevjuu za Mundo Deportivo, koji je verovanto dao i pre nego što je obznanjeno da se neće vratiti u Barselonu, Mesi je priznao da karijeru nastavlja u Americi.

- Doneo sam odluku da idem u Majami. Još nije sve 100 odsto završeno, nedostaju još neki detalji, ali rešili smo da idemo tim putem - rastužio je Mesi ovim priznanjem navijače Barselone.

Argentinac, pak, tvrdi da će se po završetku igračke karijere vratiti u Barselonu u kojoj će živeti sa porodicom.

- Da, naravno da bih voleo da budem blizu kluba. Štaviše, živeću u Barseloni. To je jedna od stvari koje sam već rešio sa svojom ženom i decom. Nadam se, ne znam još kada, ali nadam se da bih jednog dana mogao da doprinesem klubu na određeni način, jer je to klub koji volim, što sam uvek i isticao. Cenim ljubav koju sam imao od svih tokom karijere u Barseloni i voleo bih da ponovo budem tamo.
Imao je želju i da se, posle dvogodišnjeg iskustva u PSŽ-u, igrački vrati u Barselonu, međutim, nezavidna situacija u klubu, obeshrabrila ga je.

– Istina je da sam zaista želeo da se vratim u Barselonu, ali nisam hteo da se ponovo nađem u situaciji kao prilikom odlaska iz kluba. Nisam želeo da čekam šta će biti i prepustim svoju budućnost u ruke nekoga drugog. Želeo sam da ja budem taj koji će doneti odluku, misleći na sebe i svoju porodicu. Čuo sam da je La Liga prihvatila sve oko mog povratka, ali i dalje je bilo još mnogo toga što bi trebalo uraditi. Čuo sam da bi klub morao da prodaje igrače i smanjuje plate i jednostavno nisam želeo da prolazim kroz to i preuzimam odgovornost za tako nešto. Već sam bio optuživan za mnogo toga što nije tačno iz mog perioda igranja u Barseloni i umoran sam od toga. Nisam želeo da se tako nešto ponavlja. Takođe, i kada sam odlazio La Liga je prihvatila predloge kluba, a onda se ispostavilo da nije baš tako. Plašio sam se da bi isto to moglo opet da se desi i da bi se opet dogodilo da neko drugi odlučuje o mojoj sudbini i sudbini moje porodice. Želeo sam da imam potpunu kontrolu nad donošenjem odluke i zato sam odlučio da odbijem povratak u Barselonu. Iako bih to mnogo voleo.

Priznao je Mesi da nije uživao u Parizu.

- Nisam bio srećan, nisam uživao i to je uticalo na moj i život moje porodice, nedostajalo mi je sve. Sa decom sam u Parizu imao manje aktivnosti nego u Barseloni. Sada želim da budem sa svojom porodicom, decom, da uživam u svakom danu. Imao sam sreću da ostvarim sve u fudbalu i sada je ovo nešto malo izvan sporta.Da je hteo da se rukovodi finansijskim motivom, sigurno se ne bi preselio u Majami.

- Iskreno, za mene finansije nikada nisu bile problem, niti su bile prepreka ka bilo čemu. Sa Barselonom nismo nijednog trenutka pričali o ugovoru. Bilo je predloga da se vratim, ali nikad ništa zvanično, u pisanoj formi tako da nismo znali da li je to izvodljivo ili ne. Postojala je namera, ali nismo imali na šta da odgovorimo, jer nije bilo priče o novcu. Da je do para, otišao bih u Saudijsku Arabiju ili negde drugo. Mnogo je novca bilo u igri, ali nije bilo do toga.
Ćavi je tvrdio da sve zavisi od Mesija, međutim, Argentinac se nije složio sa tom konstatacijom.

- Slušao sam sve o čemu se pričalo, šta je Ćavi rekao… La Liga je dala zeleno svetlo, ali nije tačno da je odluka bila samo na meni, jer je mnogo toga nedostajalo da se dogodi pre nego što bi posao uopšte bio moguć da se završi. Jednostavno, nisam hteo da prolazim kroz sve to, jer sam sve već proživeo ranije. Jednostavno sam odlučio da donesem odluku ranije i budem miran po pitanju odmora i budućnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati