Fudbal

[ Izvor: Sportklub.rs ]

02. 06. 2023. 11:11 2

Bahar vraća Degeneka, Dragović i Eraković odlaze

Povratak australijskog reprezentativca jedan je od prioriteta u sklapanju tima za Ligu šampiona na stadionu "Rajko Mitić".

U Crvenoj zvezdi se sprema ozbiljna rekonstrukcija igračkog kadra. Sve je počelo dolaskom novog trenera Baraka Bahara, klub se u međuvremenu zahvalio osvajaču duple krune Milošu Milojeviću.

I to je očigledno bio lakši deo posla. Iako je Milojević osvojio titulu bez poraza u Super ligi, sa ogromnom prednošću u odnosu na najbliže pratioce, TSC i Čukarički.

Mnogo veći problem biće upravo pomenuta rekonstrukcija igračkog kadra. I ona će očigledno biti prilično bolna, a to je na svojoj koži osetio kapiten Milan Borjan.

Bahar je telefonom, dok je bio na odmoru u Parizu, čoveka koji je bio sinonim Zvezdinih uspeha u prethodnih šest godina, obavestio da neće biti njegov prvi izbor. Ostaje da se vidi kakva će biti reakcija čuvara mreže kanadske reprezentacije.

Jedno od najvećih pojačanja za narednu sezonu na stadion „Rajko Mitić“ trebalo bi da stigne iz MLS lige. Kako navodi Žurnal, radi se o dobro poznatom imenu, Milošu Degeneku.

Reprezentativac Australije je upravo iz Crvene zvezde otišao u ekipu Kolumbusa, stacioniranu u Ohaju. Degenekovi kvaliteti nisu sporni, takođe ni njegova privrženost crveno-belim bojama.

Takođe, polivalentan je igrač, uz standardnu poziciju štopera može prilično dobro da igra i na deficitarnom mestu desnog beka. A Crvenoj zvezdi će, kako sada stvari stoje, biti potrebni i štoper i desni bek.

Pitanje je hoće li Aleksandar Dragović ostati u redovima šampiona Srbije, više puta je sada već bivši reprezentativac Austrije napominjao, čak i javno, da želi da napusti Beograd.

Jedan od retkih igrača u crveno-belom taboru koji bi mogao da ode iz kluba u pozamašnom transferu je mlađi štoper, Strahinja Eraković, za kojeg je Crvena zvezda odbijala i ponude Zenita od devet miliona evra.

Takođe, na mestu desnog beka su Aleks Vigo, koji nije oduševio čelne ljude u Zvezdi, kao i Marko Gobeljić, koji već dugo nema ulogu adekvatnu plati na stadionu „Rajko Mitić“.

Degenek, koji j napunio 29 godina u aprilu, u dva navrata je igrao u Crvenoj zvezdi, 2018. godine imao je 20 nastupa za klub, a posle epizode u Al Hilalu vratio se na „Marakanu“, gde je potom sjajno igrao u periodu od 2019. do 2022. i odlaska u MLS, na 59 utakmica postigao je i dva gola.

Navijačima Crvene zvezde posebno je u pamćenju ostala utakmica protiv Salcburga u Austriji, na kojoj je sa dve gotovo identične asistencije bio jedan od najzaslužnijih za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Sada je situacija drugačija, crveno-beli su direktan učesnik grupne faze, čak će prilikom žreba biti u trećem šeširu, a apetiti su prilično porasli, govori se i o evropskom proleću. Degenek se savršeno uklapa u tu priču.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati