Fudbal

Milan Zarić

25. 05. 2023. 22:58 4

Pešić doneo Zvezdi Kup i treću duplu krunu u nizu

Fudbaleri Crvene zvezde su osvojili Kup Srbije, pošto su u finalu na stadionu "Rajko Mitić" savladali Čukarički sa 2:1. Junak je bio Aleksandar Pešić, koji je sa dva gola doneo crveno-belima treću duplu krunu u nizu.

Očekivao se veći broj navijača na stadionu "Rajko Mitić", najavljivali su to iz oba kluba, međutim na tribinama se okupilo oko 7.000 gledalaca, pa su tribine izgledale prazne. Ali, oni koji su došli, videli su dobru utakmicu, prelep gol Čukaričkog i preokret Zvezde u režiji Aleksandra Pešića, dvostrukog strelca na ovom meču.

Kada je reč o samom meču, on nije počeo onako kako su navijači i igrači Zvezde planirali. Jer, u 21. minutu došlo je do hladnog tuša na našem najvećem stadionu, kada je domaći tim primio gol direktno iz kornera.

Postavio je loptu u ugao Marko Docić, poslao ju je u kazneni prostor, gde je golman crveno-belih Milan Borjan očajno reagovao, "zaplivao" je u prazno, pa je Čukarički poveo.

Pokušala je Zvezda da do kraja prvog dela izjednači, ali nije išlo, iako su izabranici Miloša Milojevića imali šansi, pa su "brđani" na pauzu otišli sa minimalnom prednošću.

To vođstvo su imali do 61. minuta, kada je dobrana Čukaričkog popustila. Iskoristio je to Aleksandar Pešić, koji je odlično skočio u kaznenom prostoru, te je izjednačio na 1:1. Nedugo nakon gola došlo je i do jedne čudne situacije podno severne tribine, kada je došlo do sukoba između Dragovića i Pešića, koji je odgurnuo austrijskog reprezentativca. Stekao se utisak da je Dragović želeo da smiri napadača crveno-belih i spreči ga da dobije žuti karton zbog skidanja dresa, što se na kraju i desilo.

Zvezda je 15 minuta kasnije uspela da potpuno preokrene i, ispostavilo se kasnije, dođe do trofeja u Kupu. Junak je ponovo bio Pešić, koji je drugi put na meču našao put do mreže, te je na taj način doneo crveno-belima trofej u treću duplu krunu u nizu.

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 2:1 (0:1)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 7.000. Strelci: Pešić u 61. i 76. minutu za Crvenu zvezdu, a Docić u 21. za Čukarički. Sudija: Milan Mitić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Vigo (58. L. Nikolić), Eraković, Dragović, Azarov (79. Rodić) - Mijailović, Kanga (58. Kangva) - Bukari, Katai (72. Rakonjac), Ivanić - Pešić.

ČUKARIČKI: Belić - Rogan, Drezgić, Kovačević (81. Stojanović), Tošić, Stevanović - Ivanović (86. Aganspahić), Miladinović (81. Tomović), Docić, Adžić (64. Ovusu) - Badamosi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati